Cum iti dai seama ca munca ta este apreciata ?

Cand esti furat… stiu ca pare absurd dar chiar asa stau lucrurile…

Cand un produs sau serviciu este apreciat de catre consumatori pentru calitatea sa acesta are vanzari considerabile, doar ca atunci cand acel produs se poate obtine si pe alte cai, ca de exemplu prin furt, romanii nu vor ezita sa faca economii in ceea ce priveste bugetul personal, al familiei sau al firmei la care lucreaza.

O sa-mi spuneti ca sunt putin frustrat si putin mai mult egoist, dar o sa va dau un exemplu care o sa va trezeasca la realitate: sistemul de operare Windows costa, dar cu toate acestea versiunile pirat instalate pe calculatoarele din intreaga lume depasesc volumul de licente vandute pentru Windows indiferent despre ce versiune ar fi vorba. Sa nu-mi spuneti ca n-ati stiut ca Windows nu e gratuit ca nu va cred, si nu e singurul produs software in aceasta situatie… iar aceasta meteahna candva pusa pe spinarea veniturilor mici ale romanilor, nu s-a diminuat nici atunci cand veniturile au crescut considerabil si nici cand pretul unei licente de Windows XP a ajuns sa coste suficient de putin ca sa fie accesibil unei mase destul de largi din populatia Romaniei. Dar nu despre aceasta voiam sa scriu, era doar un exemplu destul de elocvent a modului in care furam cu o naivitate iesita din comun.

Voiam sa va vorbesc despre furtul de continut, despre furtul de idei, despre furtul de surse din care te inspiri in munca de zi cu zi. Nu mai e o noutate pentru nimeni ca pe internet continutul se fura ca in codru si ca nimeni nu mai respecta munca celuilalt in ceea ce priveste drepturile de autor. Si credeti-ma ca este destul de frustrant sa-ti vezi munca de cateva ore calcata in picioare in cateva minute de cateva persoane lipsite de scrupule care nu doresc decat sa faca audienta si se auto-intituleaza numarul unu in domeniul targetat.

Despre ce este vorba ? Despre o pasiune veche de vreo 6 ani in care investesc destul timp desi satisfactiile, atat de natura materiala cat si de natura spirituala, scad de la an la an. E vorba de site-ul Concursuri Online in care investesc zilnic cateva ore pentru a le oferi celor aproximativ 3.500 de vizitatori zilnici pasionati de concursuri, in premiera cele mai noi concursuri online si cele mai noi promotii off-line cu premii pe gustul tuturor. Stiu ca sunt lipsit de modestie, cred ca ma mandresc pe buna dreptate, dar pana acum am reusit cu foarte mici exceptii sa listez prioritar cele mai noi concursuri si totodata cele mai multe concursuri care s-au desfasurat de-a lungul timpului. In momentul de fata sunt listate zilnic 20-30 de concursuri noi, ajungandu-se lunar la un volum de 600 – 1.000 de concursuri listate pe site-ul meu de  concursuri.

Nu e o munca grea ceea ce fac (am deja algoritmi bine definiti de cautare si optimizare a cautarii concursurilor), e una de rutina si consumatoare de timp. Si ma deranjeaza lipsa de respect a unora care cred ca pot veni si trage cu ochiul la mine pe site dupa ce eu am lucrat cateva ore, preluand concursurile de la mine in cateva minute pe site-uri similare celui detinut de mine. Nu ma deranjeaza ca aceleasi concursuri listate de mine apar pe inca 100 de site-uri care agregheaza concursuri. Ma deranjeaza coincidentele lipsite de bun simt in ceea ce priveste timpul de aparitie pe alte site-uri dupa ce eu am listat un concurs. Statistic vorbind este imposibil ca doi oameni aflati in locuri diferite sa faca acelasi lucru in acelasi timp si sa ajunga la aceleasi rezultate in aceeasi ordine, adica e imposibil ca cineva sa caute la fel ca mine concursuri si sa le listeze in aceeasi ordine si in acceasi zi. Astfel de coincidente apar doar in situatia in care oamenii se inspira cu nesimtire din rezultatele muncii mele.

N-am drepturi de autor asupra concursurilor pe care le listez, dar as vrea ca munca sa-mi fie apreciata si respectata. Din pacate nu pot sa fac nimic impotriva taranilor care nu stiu altceva decat sa fure. Ma consolez insa cu ideea ca am un avantaj atat timp cat site-ul meu de concursuri online este bine optimizat din punct de vedere SEO si motoarele de cautare ma indezeaza in mai putin de un minut atunci cand adaug continut nou.

Best regards…