Cum n-am castigat un teren gratuit pentru casa

S-a intamplat acum o luna, sau poate doua luni, in urma: ma suna un tip Bogdan din partea Lord of Lands – o agentie imobiliara brasoveana care cica ofera loturi de teren gratuite pentru case.

N-am fost surprins ca am fost sunat, prin toamna lui 2011 m-am inscris pe site-ul Cutremur Imobiliar cu impresia ca e vorba despre un proiect rezidential accesibil.
Surprinzator a fost insa graba nefireasca cu care agentul imobiliar Bogdan de la Lord of Lands voia sa ma ploconeasca cu acest teren pe principiul: grabiti-va ca altfel se dau terenurile si mai stau si altii care sunt interesati de terenuri la coada.

A fost prima impresie negativa: ori e gratis, ori nu mai e gratis ?! Mai ales ca dialogul s-a purtat in termenii: ati castigat un teren… Ori daca am castigat ceva problema se pune daca vrei sa nu vrei premiul.

Dar am zis sa trec peste aceasta impresie si sa ma lamuresc in privinta unui zvon care circula: terenul e gratis dar… esti obligat sa construiesti cu cei care iti ofera terenul. Zvonul mi-a fost infirmat, se poate face orice cu terenul trebuie doar sa platesti cheltuielile pe care Lord of Lands le-a facut cu intabularea terenului (trecerea din extra-vilan in intra-vilan, PUZ, etc), cheltuieli care inseamna cateva sute de euro in functie de suprafata terenului.

Mi-am spus ca e in regula sa platesti 1 euro/metru patrat pentru un teren intra-vilan situat in imprejurimile Brasovului si am stabilit o intalnire pentru detalii. Nici n-am incheiat bine discutia, incepeam sa visez frumos cand sunt iarasi sunat de acelasi Bogdan care… stia ca am stabilit o intalnire dar nu mai stia cand, plus insistenta de a ne vedea totusi in ziua respectiva (ziua in care se purta discutia) pentru ca… si deoarece

A doua impresie proasta despre Lord of Lands, totusi am cedat insistentelor si am zis ca o sa incerc sa trec pe la ora… oricum nu mai conteaza, caci n-am mai putut sa ajung din motive bine intemeiate. Ba mai mult am ramas si fara telefon mobil care se descarcase complet si nu stiu daca Bogdan a incercat sa ma mai contacteze sau nu.

Zile intregi am tot avut mustrari de constiinta zicandu-mi ca sunt un fraier ratand o asemenea oportunitate… pana cand, intr-o zi am aflat ca terenurile gratis vin totusi cu o steluta (*): trebuie sa suporti cheltuielile legate de introducerea utilitatilor nu doar pentru tine ci pentru toata zona. Cu alte cuvinte cei care cumpara terenurile primesc utilitatile gratis de la cei care primesc terenurile gratis.

Cat adevar exista si in acest zvon care umbla prin targ nu stiu, insa tind sa cred ca nimic nu e gratis sub soare si totul are un pret, uneori prea scum pentru noi.

2 comentarii la „Cum n-am castigat un teren gratuit pentru casa”

  1. Uneori, pretul pentru introducerea utilitailor poate ajunge la valori deosebit de mari, lucru care nu justifica achizitia unui teren. Optarea pentru un loc de casa, pe langa care sunt trase toate utilitatile este cea mai buna solutie. Pretul este pe masura.

  2. Hmm, cautam si eu impresii despre astia. Cam aceeasi situatie ma aflu si eu acum, f grabiti sa vanda, si sa faca, sa dreaga. Am gasit niste acte publicate, am mai descoperit cate ceva intern de la ei. Aparent se pare ca au mai multe proiecte in desfasurare, si cateva linkuri ce le gasiti cu usurinta. Terenul ce vi-l dau e gratis, dar presupune un comision in valoare de 2 euro mp(o nimica toata). Comisionul asta, inseamna parcelarea si intabularea terenului, Apoi totalitatea cumparatorilor din proiect se obliga sa suporte cheltuielile necesare pentru construirea utilitatilor. Un singur proiect e terminat la data asta, Halchiu 1, si a costat 148 de euro de persoana (conform informatiilor lor). Mi se pare f putin, mi-e teama sa nu fie ceva teapa. Oricum, Instalarea utilitatilor dureaza cam 1 an.

Comentariile sunt închise.