Cum sa dai cu stangul in dreptul

Sau am putea spune „Din ciclul: Asa NU” cand ne referim la o campanie organizata de ING Bank si care pare facuta cu picioarele. Este vorba despre campania „Cu ING Web Card poti castiga un laptop cu Internet mobil” care pune la bataie 3 netbook-uri Asus Eee PC cu abonament de internet mobil de la Orange pentru 12 luni, plus 100 de cartele pre-pay Orange. Gasiti mai multe detalii daca va intereseaza pe Concursuri Online.

Rasfoind regulamentul campaniei facut de agentia de publicitate MIB Publicitate ramai perplex cand descoperi ca promotia este una cat se poate de exclusivista. Citez din regulament si dupa aceea mai discutam:

La această Campanie poate participa orice persoană fizică care indeplineste, cumulativ, urmatoarele conditii:
a) are cetăţenia română şi domiciliul în România;
b) angajatii Agentiei, membrii familiilor angajatilor acesteia (copii, parinti, sot /sotie); angajatii Organizatorului si ai Agentiilor si Office-urilor ING din Romania, precum si membrii familiilor acestora (copii, parinti, sot / sotie).
c) a împlinit vârsta de 18 ani până la data de 31 iulie 2009 (inclusiv)
d) Nu are deja deschisa relatia cu organizatorul beneficiind de unul/unele dintre produsele acestuia.
e) aplica pentru pachetul ING WebCard (cont curent + card MasterCard International+serviciul ING Home’Bank) in perioada Campaniei (pana cel mai tarziu in ultima zi a Campaniei) pe site-ul www.ing.ro accesand banner-ele Organizatorului, indeplineste conditiile de eligibilitate cu privire la acordarea produsului si achizitioneaza pachetul ING Web Card pana la data de 1 octombrie 2009.

Nu pot participa la Campanie urmatoarele categorii de persoane:
– persoanele fizice cu domiciliul sau resedinta in Romania, cu varsta peste 18 ani si care, in perioada Campaniei, au deja relatia deschisa cu Organizatorul si beneficiaza de unul dintre produsele oferite de acesta.

Ce-am inteles eu din aceasta e faptul ca nu poti participa la campanie daca esti deja client ING fie si cu un amarat de card de salarii sau beneficiar al sistemului de pensii private. Pana aici e OK, dar cand citesc cine poate participa raman perplex si ma gandesc cat e de mare gradina Domnului de multi stau si pe garduri. De ce spun aceasta ? Pai haideti sa vedem pas cu pas ce conditii trebuie sa indeplinesti CUMULATIV pentru a putea participa la campanie:

– sa ai cetatenie romana si domiciliul in Romania (pana aici e OK);
– sa fii major si vaccinat, adica sa ai varsta de 18 ani (iarasi e OK);
– sa fii angajat al agentiei de publicitate care se ocupa de aceasta campanie sau angajat ING sau membru familiilor acestora (aici intervine surpriza care te lasa cu gura cascata ca la dentist, adica campania este una cat se poate de exclusivista putand participa la ea doar cine imparte, parte-si face ca sa citez din intelepciunea populara);
– mai departe aflam ca poti participa doar daca nu esti client ING (si de aici inteleg ca cei care pot participa sunt angajatii agentiei de publicitate care se ocupa de campanie si membrii familiilor angajatilor ING care nu sunt clienti ING);

Concluzia e cat se poate de simpla: daca nu e o greseala de redactare a regulamentului, atunci e rea intentie din partea notarului care a autentificat regulamentul caci nu s-a ostenit sa-l citeasca sau si mai rau e un concurs aranjat din start.

Pentru ca asa ceva este inadmisibil voi sesiza OPC pentru ca indiferent a cui este vina se impune o amenda usturatoare pentru publicitate inselatoare.