De astăzi intru în Liga Bloggerilor Anonimi

Faceți abstracție de titlul articolului și gândiți-vă că acesta este primul meu articol pe blogul personal, primul pas în blogosfera, și drept urmare până la proba contrarie sunt un mare anonim. Ce urmează mai departe ține de o serie de factori mai mult sau mai puțin gestionabili de persoana mea.

Acesta este primul post pe acest blog și fiind vorba de un început se impune o declarație, nu de avere, ci de intenție. Nu din alte motive dar mi-ar plăcea ca uitându-mă peste umăr în urmă să descopăr cu trecerea timpului că obiectivele inițiale nu s-au alterat chiar dacă uneori voi ajunge din diverse motive să mă mai abat din drum.

În primul rând acest blog e un spațiu personal în care îmi voi exprima idei personale și cât se poate de subiective. De aceea dacă cineva îmi va spune vreodată că distorsionez realitatea, că lucrurile stau altfel decât le văd eu, voi face referire la acest prim articol și la subiectivitatea cu care voi trata conținutul acestui blog.

În al doilea rând blogul va reprezenta și o alternativă de a-mi împărtăși unele cunoștințe pe care le am în domeniul în care lucrez și nu numai. Dacă știi ceva mai mult decât alții și poți întinde o mână de ajutor ar fi păcat să nu o faci. Însă nu voi răspunde provocărilor de genul „dă bă și tu o bere”… Ofer ceva în mod voluntar și gratuit atunci când simt eu nevoia să o fac nu atunci când cineva o cere cu insistență abuzând de bunătatea mea…

Sunt la modă așa numitele „guest post”-uri, articole scrise de cei care citesc blogul… poate că e prematur să mă gândesc la așa ceva dar dacă voi descoperi talente printre cei care-mi comentează articolele vor fi invitați să scrie pe acest blog.

Plec din start de la ideea de a nu transforma acest blog într-o debara unde sunt aruncate la grămadă lucruri mai mult sau mai puțin folositoare: nu țin să devin popular, nu vreau să fiu un blogger cu notorietate, nu vreau să sacrific bunul simț cu chestii artificiale așa că nu vă așteptați la conținut de duzină (materiale video, jocuri, bancuri, etc.) sau să scriu fără a spune nimic concret doar pentru a mă afla în treabă.

Cam acestea ar fi de spus pentru început ! Dacă mi-a scăpat ceva voi reveni pe parcurs sau voi puncta atunci când este cazul în cadrul articolelor cu pricina.

8 comentarii la „De astăzi intru în Liga Bloggerilor Anonimi”

  1.  Foarte interesanta ideea dumneavoastra si daca tot a venit vorba de ajutor… am nevoie de ajutor pentru a reface statiunea Herculane, sa arate ca odinioara… dar fara pupincuristi sau politicieni, care credeti-ma ca nu vor intinde mana decat pentru cersit. Am nevoie de cunostinte geologice, apoi as dori sa stiu daca apa termala de tipul celei de aici (termosalina si termosulfuroasa) se poate folosii pentru incalzirea locuintelor. Am mai avea nevoie de ajutor in domeniul marcajului turistic , voluntariat(avem si sprijin „Life Project”). Deasemeni, daca exista posibilitatea refacerii statuetelor si structurilor din fier forjat si al arcadelor din fonta, fier si bronz. Ar fi una din cele mai mari realizari, fara ajutor politic si local (care credeti-ma nu exista)

    • Din pacate domeniul meu de activitate nu are tangente cu ajutorul de care ai nevoie, domeniul meu de activitate e in IT. Pot cel mult sa te interesezi de fondurile nerambursabile de la Uniunea Europena, e posibil sa existe granturi pentru asa ceva.

  2. Îţi urez succes în activitatea pe care ai început-o. Aştept cu nerăbdare următoarele apariţii !…

    • Multumesc pentru urare… am nevoie sa stiu ca exista persoane care ma inteleg si ma accepta asa cum sunt. Cat priveste noile aparitii, sper sa scriu constant doar ca blogul nu este un subiect prioritar. Daca sunt prins cu rutina activitatilor zilnice atunci blogul cade pe locul doi.

  3.  Cel putin aici nu risti sa-ti fie sters de catre moderatori!Apropo de ajutor,anul trecut am instalat din nou Windows,nu stiu ce dracu am facut ca acum nu mai pot citi niciun atasament la mail-uri,trebuie sa intru totdeauna pe laptop-ul lu’ nevastamea si sa scot pe stick.Sti cumva ce as putea face?
     Numai bine!

    • Probabil ca o data cu reinstalarea Windows-ului nu s-a reinstalat si aplicatia pentru e-mail, Outlook Express – parca ii zice, cred ca se poate rezolva daca ai cd-ul original de Windows: banuiesc ca trebuie doar sa instalezi aceasta componenta. Altfel citeste e-mailurile direct pe contul de Yahoo so sigur nu vei mai avea aceasta problema.

  4. Raspuns pentru mitik10 : Trebuie sa umbli un pic la setarea Outlook Express ca sa-ti poti citi fisierele atasate. Mai precis, mergi pe Tools/Options, iar in fereastra care se deschide mergi pe Security. Acolo trebuie sa debifezi optiunea „Do not allow attachements to be saved or opened ….” Dai Ok si gata. Mi se pare ca trebuie sa repornesti Outlook-ul ca sa mearga.

    • Intre timp cred ca si-a reinstalat sistemul de operare si probabil o data cu aceasta a rezolvat si problema… daca nu, sper sa mai treaca pe aici si sa citeasca solutia oferita de tine…

Comentariile sunt închise.