De ce-as fi prost sa accept oferta Orange?

Spumeg de furie… la figurat, ca inca nu a ajuns sa-mi curga balele din gura…

Acum cateva minute m-a sunat un/o call customer (era o domnisoara/doamna) din partea Orange pentru a-mi propune un up-grade la abonamentul actual pe principiul: sunteti client vechi si nu e normal sa primiti atat de putin pentru cat platiti (cel putin eu aceasta am inteles din discutia noastra de aproximativ 10 minute).

Concret mi s-a propus in locul abonamentului clasic de 3 euro (am facut down-grade la acest abonament in ianuarie 2010), abonamentul Delfin 5. Adica in loc de 25 de minute nationale reportabile de la o luna la alta, mi se oferea 45 de minute nationale + 300 de minute in retea dar care nu se reporteaza. Totul pentru numai 5 euro, tva inclus, plus prelungirea cu inca 12 luni a abonamentului.

Aparent avantajos, insa nu sunt genul care sa ia decizii instant fara a cantari avantajele si dezavantajele. La insistentele interlocutoarei care imi spunea ca trebuie sa ma hotarasc aici si acum, i-am spus ceea ce ma rodea: faptul ca imi sta in gat prelungirea cu 12 luni a abonamentului… si am fost surprins de promptitudinea cu care mi s-a propus doar up-grade la abonament fara prelungirea abonamentului, iarasi in numele principiului sunteti client vechi asa ca putem face o exceptie.

Am spus ca este in regula sa se opereze modificarea in ceea ce priveste noul abonament insa o nelamurire de ultim moment m-a determinat sa iau decizia corecta: pentru Delfin 5 nu se acorda minute de fidelizare pentru vechimea in retea, ceea ce mi se pare o jignire adresata clientului.

De ce spun aceasta? Deoarece pentru abonamentul Delfin 4 ai 25 de minute nationale si 200 de minute in retea incluse din start, pentru 4,17 euro cu tva inclus. Si dupa 4 ani de vechime in retea primesti 20 de minute nationale. Eu am aproape 10 ani vechime in retea si primesc pentru 1 euro in plus aproximativ acelasi lucru ca un client cu vechimea de 4 ani.

Ba mai mult, atat timp cat folosesc de mai bine de jumatate de an o cartela cu o optiune pe viata de 4 euro care-mi ofera la pachet 60 de minute nationale si 1.000 de minute in retea, de ce sa accept o oferta vizibil in defavoarea mea?

Dar ceea ce a pus capac la toate a fost transformarea dialogului dintr-unul amabil, intr-unul agresiv, din partea operatoarei Orange. Ori asa ceva nu e posibil, nu atat timp cat eu iti demonstrez ca 1+1 fac 2…

Asa ca, dragostea cu de-a sila nu se poate… astept oferte din partea concurentei pentru a-mi porta numarul…

6 comentarii la „De ce-as fi prost sa accept oferta Orange?”

  1. Adevarul este ca e mult mai avantajos sa iti cumperi o cartela decat sa ramai pe abonament. Eu vreau sa renunt la abonament cu toate ca sunt pe abonament si eu de 10 ani!

  2. Mi-am luat-o la fel de elegant si cand m-au sunat sa ma intrebe ce cred de serviciile orange, le-am spus ca sunt excelente (altfel cine mai e in stare sa iti ia bani din buzunar atat de usor). Cand m-au intrebat daca voi mai folosi serviciile orange si dupa.. le-am raspuns ca da (DAR clar ma gandeam la o cartela..pe care am cumparat-o deja . 3000 minute orange si 3000 mesaje… fara sa fiu abonat , fara sa imi creasca pulsul cand vine abonamentul ca ..am folosit nu stiu ce servciciu. Dar e o parere personala.

Comentariile sunt închise.