Digi Net Mobil Prepaid

Dupa lupte seculare care-au durat 30 de ani, vorba unui personaj din opera lui Caragiale, asa cum era de asteptat RDS face o miscare care nu putea sa mai astepte: introduce serviciul de telefonie mobila si internet mobil pe cartele preplatite. Iar aceasta s-a intamplat la doar 2 saptamani dupa ce Orange a facut aceasta mutare.

Interesant e faptul ca RDS ofera 2 servicii pe aceeasi cartela ceea ce poate fi un real succes: spre deosebire de competitie care ofera cartele separate pentru telefonia mobila si pentru internetul mobil, RDS vine cu o singura cartela pe care pot fi activate simultan serviciile DIGI MOBIL Prepaid – telefonie mobila, respectiv DIGI NET MOBIL prepaid – internet mobil.

Cartela Digi Mobil Prepaid vine cu un credit initial de 3 euro (fara TVA), perioada de valabilitate a creditului este de 6 luni la care se mai adauga 6 luni de gratie in care poate fi apelat doar numarul de urgenta 112.

Cartela poate fi reincarcata cu sume de minim 0,5 euro, 1 euro sau cu sume multiple (0,5 euro (sau multiplu) daca valoarea totala a creditului e mai mica de 20 euro, respectiv 1 euro (sau multiplu) daca valoarea totala a creditului este mai mare de 20 euro). Limita maxima a creditului este de 200 euro, valoarea maxima cu care poate fi incarcata fiind de 150 euro.

Tarifele, asa cum ne-am obisnuit in cazul RDS, sunt extrem de tentante: 1 euro-cent in reteaua fixa si mobila Digi, 2 euro-centi catre Romtelecom, 8 euro-centi catre retelele mobile (mai putin Cosmote unde tariful este de 10 euro-centi), 8 euro-centi apeluri internationale (exceptie fac retelele de telefonie mobila din Europa pentru care tariful este de 18 euro-centi). Tarifele nu includ TVA.

Cat priveste partea de internet mobil aceasta poate fi activata cu un SMS fara continut trimis la numarul 302. Costul acestei optiuni este de 4 euro fara tva, viteza de download de pana la 7,2 Mbps in limita a 5 GB trafic dupa care viteza de download scade la 128 kbps. Optiunea este valabila 30 de zile din momentul activarii si 5 GB este mai mult decat suficient pentru un trafic domestic in cazul internetului mobil.

Acum nu mai putem spune ca n-avem de unde alege: Vodafone, Cosmote, Orange si Digi Net Mobil (in ordinea lansarii ofertei de internet mobil prepaid). Ramane sa punem informatiile cap la cap, sa intrebam in stanga si in dreapta despre experienta altora cu fiecare din cei 4 operatori si… sa luam o decizie.

7 comentarii la „Digi Net Mobil Prepaid”

 1. Nu scrie nicaieri pe site ca este limitat la 5 GB viteza dupa care scade la 128 KB/sec. Unde are semnal merge foarte bine, si se misca foarte repede cu deyvoltarea retelei de tel si net mobil. Daca continua asa cel tarziu in 2012 vor avea si cei care nu au avut niciodata semnal la telefoanle mobile.
  Aici aveti harta cu acoperirea retelei de mobil Diginet mobil:
  http://www.rcs-rds.ro/asistenta/acoperire-servicii-digi?t=netmobil
   

 2. Salut,
  Stii cumva daca Digi Net Mobil Prepaid se refera la internet mobil sau doar la internet pe mobil? Pe mine m-ar interesa ptr laptop (sa pun sim-ul in modemul intern al unui dell vostro 1500) insa cei de la RDS (atat doamna de la ghiseu cat si cea de la suport 031..7777) au depus eforturi sa ma convinga ca merge doar pe mobil nu si pe laptop.
  Multumesc anticipat!

  • Am sunat si eu la relatii clienti si mi-au spus acelasi lucru insa ce te opreste sa folosesti SIM-ul pentru laptop ? Intreaba si tu pe baietii de la tehnic daca nu e posibil sa folosesti Digi Net Mobil Prepaid pentru laptop, teoeretic ar trebui sa mearga, practic nu se stie cum sunt setarile activate pentru SIM. O sa mai sap si eu si revin cu un raspuns mai clar.

 3. salut!daca stai si analizezi ,teoretic ar trebui sa fie semnal pentru iternet si prin folosirea unui modem,sau sa folosesti un telefon cu 3G asa cum recomanda ei,ca modem.eu am internet de la orange si folosesc un terminal 3G(htc tytn2) ca modem.am introdus cartela sim intr-un modem si am avut semnal.asa cred ca sta treaba si la rds ei recomanda un terminal 3G dar (cred)ca il poti folosi xca si modem pentru laptop.oricum o sa-mi cumpar si eu o careteluta din asta si o sa mai vorbim atunci

Comentariile sunt închise.