Dilema: Sa ma SINUCID? Sa NU ma sinucid?

Daca cineva iti spune ca vrea sa se sinucida nu-l crezi sau, daca esti mai slab de inger, ii spui sa aiba grija ce face cu viata sa…

Unii spun ca adevaratii sinucigasi nu-si exprima intentiile ci o fac pur si simplu… iar despre cei care ameninta cu sinuciderea cred ca de fapt vor sa atraga atentia asupra lor si… nimic mai mult.

Cum stau lucrurile cu adevarat probabil ca nu o stie nimeni altfel nu-mi explic de ce unii spun ca se sinucid si… nu o fac iar altii spun acelasi lucru si-si duc planurile la bun sfarsit…

Tu ce faci daca cineva iti spune ca se va sinucide? Il ignori crezand ca implora atentia ta, ii spui sa o nu o faca crezand ca este suficient si apoi iti vezi mai departe de viata ta? Sau incerci sa intelegi ce se ascunde in spatele unei, aparent banale, declaratii de intentie?!

Sa presupunem ca nu esti pasiv in fata unei astfel de declaratii si totusi… ceea ce nu-ti doresti sa se intample se intampla. Crezi ca ai facut absolut totul pentru a impiedica ceea ce s-a intamplat?

Dar daca s-a intamplat un astfel de eveniment fara de veste iti pui problema daca ai fi putut sa impiedici asa ceva sau iti spui c’est la vie si-ti vezi mai departe de rutina zilnica?!

Un comentariu la „Dilema: Sa ma SINUCID? Sa NU ma sinucid?”

  1. Sper să nu supăr pe nimeni, dar am o părere foarte proastă despre ambele categorii. Cei care cer atenţie (că asta fac, clar) invocând sinuciderea sunt oameni slabi. Cei care se sinucid sunt oameni slabi, dar mai puternici decât cei care doar declară. Asta nu înseamnă că cei care sunt mai slabi trebuie să o facă.

    Am o colegă psiholog cu facultate, master şi multe alte diplome obţinute pe acest subiect în ţară şi în afară. Concluzia generală tacită a specialiştilor este că: 1. Cei care vor să se sinucidă tot o vor face până la urmă, indiferent de strâduinţa celorlalţi. 2. Cei care vor să capteze atenţia cu sinuciderea au două variante: a) Se vor sinucide din greşeală, cu toate că, de fapt, nu vroiau să facă asta; b) Vor ameninţa constant cu sinuciderea, iar o persoană suficient de slabă de lângă ei le va acorda atenţia necesară (salvările eroice aparente) să nu-i reuşească acest lucru până când va ajunge la a) sau va trăi până la adânci bătrâneţi.

    Ce s-a întâmplat Dumitru? Vrei să mai schimbăm info despre acest subiect şi pe mail sau e vorba de o persoană mai îndepărtată?

Comentariile sunt închise.