Drumul spre iad e pavat cu intentii bune

In articolul Foame de bani in blogosfera condamnam faptul ca bloggerii, reprezentand o patura sociala pe care o consideram a avea coloana vertebrala, promoveaza si se asociaza cu sisteme piramidale.

Indiferent ca se cheama licitatie inversa, tombola sau loterie principiul ancestral de functionare ramane acelasi indiferent cat de mult ar fi cosmetizat: un grup de oameni direct proportional cu valoarea premiului pus in joc contribuie financiar si castiga un numar destul de redus dintre participanti. Iar din punctul meu de vedere, strict personal, aceste scheme sunt imorale si ingrasa contul baietilor destepti care stiu cand e cazul sa spuna stop joc.

Avem un istoric destul de nuantat in aceasta privinta: am inceput cu Caritas, am continuat cu FNI si alte combinatii menite sa profite de naivitatea romanului, dornic de castiguri facile chiar daca este sfidata orice logica si elementarul bun simt. Iar ceea ce ni se ofera acum si se garanteaza de catre anumiti bloggeri va sfarsi la fel, la inceput se va castiga dar afacerea nu este sustenabila, totul tine de timp ca sa descoperiti ca nimic nu este nou sub soare.

E intr-un fel sau altul cam aceeasi poveste, spusa de altcineva, pe care romanii o asculta de ani de zile: Loteria Nationala cu al ei joc de noroc 6/49 care recent a introdus o noua categorie de castiguri prin care iti poti recupera cel mult valoarea biletelor jucate, Vodafone sau Orange care au derulat campanii pe baza de SMS-uri cu suprataxa la care premiile zilnice constau in masini Volkswagen si Renault, Super Bingo Metropolis, 100% Adevarat, s.a.m.d.

Asa ca putem spune pe buna dreptate ca drumul spre iad e pavat cu intentii bune… doar ca poporul roman e predispus la naivitate si ori de cate ori ia o teapa este ferm convins ca lucru acesta nu i se va mai intampla nicioadata… pana data viitoare, vorba cuiva de prin showbiz…

Cum sta treaba cu licitatiile inverse va puteti da seama intr-o oarecare masura citind si articolul Ghiceste cel mai mic numar unic si… te-apuca damblaua.

Apropos de garantiile oferite poate trebuie sa ne amintim ca si Andreea Marin a garantat pentru concursul Reader’s Digest dar cu toate acestea jocul respectiv nu e ceea ce pare a fi, doar lapte si miere. Mircea Badea este imaginea Toyota in Romania dar cati dintre fanii sai isi permit sa cumpere o masina Toyota ? Sau sa ne amintim cum cu ani in urma cineva a castigat cu sloganul „Sa traiti bine !”, iar astazi inca mai asteptam sa traim din ce in ce mai bine…

Pentru mine personal toate aceste garantii valoreaza cat o ceapa degerata, prefer sa ma ghidez dupa principiul ce-i in mana nu-i minciuna, sa castig mai putin dar sigur, decat sa ma aventurez in ceva ce promite marea cu sare si descopar ca la final am pierdut totul… poate chiar si credibilitatea…

PS: Legat de afacerea licitatiilor inverse am o banala curiozitate: impozitul pe profit pentru Volkswagen Golf 6 va fi calculat la valoarea reala a masinii sau la pretul cu care s-a castigat ?!

6 comentarii la „Drumul spre iad e pavat cu intentii bune”

  1. Intrebarea ai pus-o altfel…cine plateste impozitul? daca castiga un blogger si trebuie sa plateasca 3000 E impozit si 1000 E taxe de inmatriculare…cum face?

    Pariu ca dupa 60 de zile o sa zica: pentru ca nimeni nu a ghicit cel mai mic pret premiul se reporteaza :)))

  2. Asta e inca o modalitate de a exploata dorinta de castig fara munca a romanilor. Iar daca in cazul oului si al gainii inca ne mai intrebam care a fost prima, in cazul de fata stim sigur ca romanul de cand e el a dorit sa castige bani usor; si asa au aparut Caritas, Bingo etc.

  3. Eu cred ca o sa aiba mai mult de un an succes. Creditele cumparate de la ei sunt ieftine si pe multi ii tenteaza. Insa este o prostie. Sincer. Eu unul nu particip, cu toate ca mi-am facut cont demo unde nu am luat nimic din cele 3-4 machete.

Comentariile sunt închise.