Dupa razboi multi viteji se arata

Romanul are prostul obicei de a exagera, de a face din tantar armasar, de a-si asuma doar succesele nu si esecurile sale, de a se impopotona cu meritele altuia si de a gasi tap ispasitor pentru lucrurile care i-au iesit prost.

Dar si mai rau romanul are prostul obicei de a pupa in fund pe cine se afla la putere si de a defaima pe cei care au cazut undeva jos si nu le mai sunt de nici un folos. A calca pe cadavre este un mod de a face succes in Romania indiferent de domeniu, iar motiunea de cenzura care a condus la caderea guvernului Boc a dat prilejul unora sa-si arate adevarata fata.

Politicieni care au facut parte din fostul guvern dar si-au depus demisia inainte de motiune vorbesc despre cel mai penibil guvern al Romaniei uitand un aspect esential: din acel guvern pe care-l numesc penibil au facut si ei parte la un moment dat, concluzia se impunede la sine, acesti politicieni sunt niste penibili.

Unii jurnalisti au inventat deja un nou termen menit sa faca audienta, mostenirea guvernului Boc. Dupa acestia guvernul Boc se face vinovat de cei cateva sute de mii de someri, dar din cate imi dau eu seama in sectorul bugetar numarul somerilor este incomparabil mai mic cu cei din sectorul privat, iar in alta ordine de idei din acel guvern a facut parte si PSD-ul care in loc sa fie bagat in aceeasi oala cu PDL si sa fie trantit de armasarul democratiei, culege laurii motiunii.

Guvernul Boc este acuzat pentru faptul ca exista peste 70.000 de restantieri la creditele bancare, de parca acele credite au fost acordate in timpul guvernului Boc sau de parca Boc ar fi girat pentru fiecare din cei 70.000 de restantieri si acum i-a lasat balta. Haideti sa fim seriosi stimati jurnalisti de la Money sunteti ridicoli de penibili facand astfel de afirmatii, aveam pretentii de la unii ca voi dar dupa cum vedeti lucrurile lasati impresia ca ati terminat jurnalismul la fara frecventa.

Iar lista aberatiilor de care se face vinovat guvernul Boc se poate intinde la nesfarsit, dar ma opresc aici gandindu-ma cat de parsiv e romanul: dupa razboi multi viteji se arata…

3 comentarii la „Dupa razboi multi viteji se arata”

  1. Pai cand vorbesc de cel mai penibil guvern postrevolutionar, PSD-istii se refera doar la cel al PDL-ului, cel care a guvernat 12 zile. Asta e cea mai mare mitocanie :))

  2. Majoritatea presei are in spate un partid sau altul, deci „informatia” e se servita dupa cum se cere; pe de alta parte, ca sa gasesti tapul ispasitor in Romania este o munca grea; ceea ce se intampla in Romania ultimilor 20 de ani se poate spune intr-o fraza asa: „teamwork it gives you someone else to blame when things get really screwed up”. Pentru ca ce fac ei (cei din mediul politic, indiferent de culoare) este o munca in echipa de foarte proasta calitate. Prinde orbul, scoate-i ochii…

    • Ca unii jurnalisti sunt aserviti politic stiu dar sa nu ai minima decenta de a nu arunca cu laturi in altii doar pentru ca asa ti s-a spus de sus mi se pare de-a dreptul lipsit de orice profesionalism… eu n-am ezitat sa-mi injur sefii daca am stiut ca am dreptate si imi cer sa fac ceva impoitriva bunului simt…

Comentariile sunt închise.