Genocidul guvernului Boc impotriva viitorilor pensionari

In urma cu mai bine de 6 luni vorbeam despre Paradoxurile democratiei in Romania, problema principala dezbatuta fiind majorarea varstei de pensionare de la 60 de ani la 65 de ani pentru femei si de la 65 de ani la 70 de ani pentru barbati.

Astazi guvernul Boc si-a asumat raspunderea pentru legea pensiilor, astfel varsta de pensionare a femeilor va creste incet dar sigur ajungand ca barbatii si femeile sa se pensioneze la varsta de 65 de ani. S-a renuntat la majorarea varstei barbatilor la 70 de ani probabil pentru faptul ca a atras cineva atentia guvernului ca speranta de viata in Romania este de doar 68 de ani si probabil va scadea o data cu trecerea anilor. Oricum este bine stiut ca speranta de varsta la barbati este mai mica, statistic vorbind, decat speranta de varsta la femei asa ca acestia nu se vor bucura prea multa vreme de statutul de pensionar.

Inteleg ca pensionarii au ajuns sa fie o problema sociala datorita faptului ca sunt mai numerosi decat numarul persoanelor angajate in campul muncii dar aceasta nu ne da dreptul sa ne batem joc de ei si de viitorul nostru ca pensionari. Iar a creste varsta de pensionare nu e o solutie ci doar primul pas spre genocid…

Solutii s-ar putea gasi prin a renunta complet la a mai asista social pe cei apti de munca (fara ajutoare sociale si alte pomeni de la stat) si a-i trimite sa locuiasca in baraci pentru a realiza kilometri de autostrazi cu care ne tot laudam doar pe hartie. Dar nu putem face aceasta pentru ca, nu-i asa, am incalca elementarele drepturi ale omului caci din cate imi dau seama in tarisoara aceasta trantorii au doar drepturi, obligatiile sunt ale altora… dar chiar si asa au dreptul la munca, drept garantat de constitutia Romaniei…

PS: Va mai amintiti ce-au facut alte guverne post-decembriste ? Au micsorat varsta de pensionare ca sa nu trimita oamenii in somaj… astia de azi cresc varsta de pensionare ca sa ne trimita direct la cimitir…

9 comentarii la „Genocidul guvernului Boc impotriva viitorilor pensionari”

  • Hai sa nu fim pesimisti, speranta moare ultima… si chiar daca nu sper sa primesc de la statul care ne mulge timp de 45 de ani (65 de ani varsta pensionarii, minus 20 de ani varsta primului job), eu sper sa-mi vad mergand de-a busilea si stranepotii 🙂

 1. Asta cu varsta de pensionare e si prin alte parti; stiu ca initial aparuse la nemti ideea si apoi s-a extins; am avut un mail pe tema asta cu detalii, chiar nu mai tin minte exact.
  Sper sa ajung ca banii de pensie sa-mi foloseasca pentru cadouri la nepoti, iar de trait sa traiesc din altele. In statul roman oricum nu am incredere din cauza celor care sunt, au fost si vor fi la putere.

  • Pai tot nemtii au fost cei care au lansat initial pe la inceputul secolului trecut pensia de stat, doar ca acum sunt si ei depasiti de situatie… oricum eu nu vad o solutie in a mari varsta pensionarii ci se poate incerca foarte bine motivarea celor cu varste de sub 40-50 de ani care in momentul de fata sunt asistati social…

 2. În fond, oricum … sincer nu cred că o să apuc vârsta de pensionare. Ei o măresc şi de pierdut au doar cei care au acum 60 – 63 de ani. Pentru că ei mai au de aşteptat încă 7-10 ani până la pensionare.

  • Mea culpa… am uitat sa precizez un lucru: de aceasta masura se vor bucura cei care in momentul de fata au varsta sub 35 (sau 45) de ani, nu mai stiu exact caci doar am frunzarit textul legii….

 3. Nu doar de pensionari isi bat joc, in cadrul invatamantului se taie in carne vie, asa tampenii ce fac acum nu am vazut niciodata. Le taie sporurile incat salariatii pleaca pt ca banii luati nu ajung sa traiesti decent, dar ce este si mai interesant, daca pleaca un angajat nu se poate da postul la concurs spre ex:(am vazut cu ochii mei cazul)  la o scoala a plecat contabilul pt ca deja se simtea jignita de suma pe care o castiga, iar acum scoala nu poate angaja alt contabil, de 1 sapt este in situatia asta si cei de la inspectorat spun ca nu au ce face in cazul acesta si i-au sugerat directoarei sa gaseasca un contabil care sa lucreze pe gratis.
  Mai presus , acum se cer banii inapoi pe 2008 si 2009 in care s-au dat bonuri de masa(ei zic ca a fost „ilegal”) dar cel mai interesant, directorii trebuie sa se duca la pensionari si la cei care nu mai lucreaza in sistemul de invatamant sa le ceara banii.
  Ce se intampla mi se pare strigator la cer.

Comentariile sunt închise.