Google AdWords brat la brat cu Banca Transilvania

Este bine stiut ca publicitatea contextuala prin intermediul programelor de publicitate oferite de Google (Adsense si Adwords) nu prea merge in Romania desi e de vreo 2-3 ani pe piata noastra. Nu o sa va spun de ce acest sistem de publicitate schiopateaza la noi dar multa lume a inteles cum sta treaba: competitia este extrem de slaba si advertiser-ul plateste suma minima pentru un click, iar cei care posteaza reclama adsense sunt suficient de naivi ca se vor imbogati peste noapte.

Fac o mica paranteza pentru a spune ca Google Adsense este motivul pentru care fenomenul de bloging a cunoscut o crestere exponentiala. Adsense a fost receptionat ca un fel de El-Dorado din care de poti imbogati rapid dar din pacate lucrurile s-au dovedit a fi o mare dezamagirii pentru investitorii care au pus la bataie un subdomeniu pe blogspot.com sau wordpress.com si continut luat din stanga si din dreapta…

Cu toate ca piata merge destul de prost Google nu renunta si incearca sa trezeasca gustul pentru promovare a antreprenorilor romani oferind vouchere gratuite Adwords. O vreme aceste vouchere au fost acordate celor care aveau un cont pentru Google Adsense, mai recent insa am descoperit ca intre Banca Transilvania si Google exista un mic parteneriat in acest sens. Astfel daca sunteti clientii bancii Transilvania si folositi serviciul abonament bancar, primiti automat un voucher Adwords in valoare de 150 lei. Atentie, daca va surade ideea trebuie stiut ca taxa de activare a campaniei de promovare in valoare de 20 lei (asa era la un moment dat) trebuie platita din buzunarul propriu, nu se scade din valoarea voucherului.

N-am prea inteles cum sta treaba cu abonamentul bancar dar in principiu folosirea sa promite reducerea cu 50% a comisioanelor pentru operatiunile efectuate. Mai multe detalii gasiti aici.

Comentariile sunt închise.