Ignoranta bloggerului care crede ca le stie pe toate

Unii bloggeri, dupa ce-au ajuns in A-List, desi sunt atei convinsi au impresia ca l-au prins pe Dumnezeu de un picior, adica se considera a fi stapanii adevarului suprem. Au impresia ca le stiu pe toate, ca se pricep la toate, sunt ferm convinsi ca au intotdeauna dreptate, insa in realitate sunt niste ignoranti desavarsiti.

N-ar fi nimic grav in ignoranta aceasta daca si-ar expune elucubratiile in sanul familiei sau in cercul de prieteni. Dar cand pozezi in formator de opinie datele problemei se schimba radical. Iar daca spui ca nu-ti pasa, ca pe blogul personal scrii ce vrea muschiul tau, ori esti ipocrit ori publicul caruia i te adresezi este asemenea celor care privesc la OTV.

Blaise Pascal spunea la un moment dat urmatoarele: Daca Dumnezeu nu exista, nu pierzi nimic crezand in El, dar daca El exista si nu crezi, atunci ai pierdut totul. A crede sau nu este optiunea personala a fiecarui individ: omul ca incununare a creatiei divine a fost inzestrat cu liber arbitru, adica libertatea de a alege intre bine si rau, intre lumina si intuneric.

Ateismul e o problema individuala, dar de aici si pana la emite judecati de valoare cu pretentii de postulat despre biserica si valorile fundamentale a crestinismului e o cale nu foarte lunga, ci infinit de lunga… Nu crezi in Dumnezeu ? E problema ta ! Nu-ti place de atitudinea unor fete bisericesti ? Aminteste-ti ca sunt si ei oameni supusi ispitelor, nu degeaba prin popor se spune „Fa ce spune popa, nu ce face popa„. La fel ca ceilalti semeni ai nostri printre preoti gasesti oameni, si oameni… nu e onest sa-i bagi pe toti in aceeasi oala…

De ce spun toate acestea ?! Pentru ca un anume blogger care se crede cosmarul inchipuit al blogosferei romanesti, ateu prin definitie face niste afirmatii gratuite la adresa Tainei Sfintei Impartasanii (Euharistia sau Cuminecatura): cosmarul pentru care nu doarme noaptea ateul nostru e faptul ca prin Tainei Sfintei Impartasanii crestinii se pot imbolnavi de hepatita, herpes, gripa, etc.

Amuzant e faptul ca omul nostru se lauda ori de cate ori are ocazia ca subiectul articolelor de pe blogul sau sunt rodul unei documentaii asidue: eu sunt tare curios sa stiu cate fete bisericesti a cunoscut personal la viata sa si cate victime ale Tainei Sfintei Impartasanii a intervievat pentru a scrie acea blasfemie de articol ?!

In privinta proprietatilor aseptice ale argintului nu mai e nici un dubiu ca este pe langa subiect. Pentru cine nu stie vasul in care este pastrata Sfanta Impartasanie este din argint, iar lingurita cu care este servita Sfanta Impartasanie este tot din argint tocmai datorita proprietatilor aseptice ale argintului. Daca cineva crede ca aberez il invit sa faca un research cu ajutorul Google si o sa descopere lucruri cu adevarat impresionante despre argint (mie cel mai interesant aspect mi s-a parut folosirea argintului coloidal pentru a transforma apa reziduala in apa potabila pe statia orbitala MIR si in misiunile spatiale NASA).

In alta ordine de idei nu inteleg de ce ar fi treaba magarului de unde beau oile apa ? Daca tu ca ateu nu te impartasesti ce te face sa crezi ca cei care o fac sunt atat de ipocriti ca tine ? Sau crezi ca frica de boala e mai puternica decat credinta ?!

Si mai e un aspect pe care l-am remarcat la acest individ care dupa cate se pare are momente in care abereaza doar ca sa se auda vorbind: pune toate relele din lume pe seama lui Dumnezeu, in conditiile in care afirma in acelasi timp ca Dumnezeu nu exista.

Ori dupa mine, daca in lume se intampla si lucruri rele nu e din vina lui Dumnezeu: ne-a inzestrat cu liber arbitru si ingaduie ca anumite lucruri se intample. Si probabil acestui blogger nu i-ar face deloc placere daca Dumnezeu ar pune piciorul in prag si i-ar lua graiul cand ar scoate asemenea prostii pe gura sau i-ar paraliza mainile ca sa nu mai poata scrie asemenea aberatii. Daca s-ar intampla asa ar aduce in discutie libertatea de exprimare a individului si Dumnezeu ar fi cel rau ca nu se lasa calcat in picioare de un blogger care are impresia ca s-a ajuns…

Doar ca oamenii au impresia ca lucrurile bune sunt rodul eforturilor personale, iar pentru lucrurile rele trebuie cautati tapi ispasitori.

3 comentarii la „Ignoranta bloggerului care crede ca le stie pe toate”

  1. Treaba e simpla: articolele legate de religie, orientarea sexualia, rasismul si eventual „duel”-ul barbati-femei creeaza cele mai inflacarate controverse. De aici si abuzul a 2 „A-listi” pe subiectele astea.

  2. Atat timp cat impartasania si spovedanie sunt facultative, in functie de credinta fiecaruia, nu ii inteleg de ce comenteaza legat de asta. Daca ai temeri inseamna ca nu ai credinta, iar daca e asa, nu te pune nimeni sa o faci. Simplu. Eu unul nu am auzit de niciun bebelus racit dupa botez, desi pe la tara e un frig in biserici iarna de nu iti poti inchipui, si nici de boli transmise in urma impartasaniei.

Comentariile sunt închise.