Imi iau jucariile si plec la mama

Cam asa ar suna atitudinea PSD vis-a-vis de revocarea lui Dan Nica din functia de ministru al administratie si internelor. O atitudine de-a dreptul puerila, in loc sa vina si sa propuna un inlocuitor staff-ul PSD foloseste santajul de cea mai joasa speta, pozeaza in victime, vorbesc de conspiratie la nivel inalt si isi depun demisiile in masa.Ce cred ca rezolva cu aceasta nu stiu ? Poate spera ca astfel inspira mila electoratului si astfel Mircea Geaoana alintat de catre Ion Iliescu cu apelativul de prostanac va ajunge la carma acestei tari, va dizolva guvernul PD-L, respectiv parlamentul si va organiza alegeri anticipate ?!

Eu cred ca si-au facut gresit socotelile in aceasta privinta. Poate ar fi trebuit, inainte de a lua o atitudine lipsita de maturitate politica, sa-si aminteasca cati ministri de interne au schimbat pana a ajuns Dan Nica pe scaunul ministerial. N-ar fi fost mare filosofie sa numeasca si acum inlocuitor dar psd-stii au preferat sa dezgroape securea razboiului de parca PD-L ramas in minoritate nu ar putea sa constituie un guvern pentru urmatorii trei ani. Sau au uitat stimalibilii din PSD ca exista un precedent: PNL cand a facut marea remaniere guvernamentala a mers inainte si n-au fost nici un fel de probleme ca era minoritar. Pot ameninta cat vor cu lipsa de sprijin a initiativelor legislative PD-L, nu poti sa te pui contra pentru ceva care nu exista… sau poate ca au uitat ca de la alegerile din toamna lui 2008 activitatea in ceea ce priveste dezbaterile legislative in parlament tind asimptotic spre zero. Iar cu o astfel de prestatie eu imi pun serios problema daca Romania chiar are nevoie de un parlament si un portofoliu ministerial care nu justifica sub nici o forma cheltuielile de la bugetul de stat.

Ramane de vazut ce va avea de castigat PSD trecand in opozitie si sper ca romanii sa nu fie atat de naivi incat sa creada lacrimile de crocodil pe care le varsa Mircea Geoana sau alti politicieni PSD caci dupa atitudinea pe care o au PSD = Partidul Santajistilor Demagogi…

6 comentarii la „Imi iau jucariile si plec la mama”

  1. Eu îmi pun de ceva vreme problema dacă România are nevoie de Parlament. Dacă a ajuns într-o țară europeană a mileniului III să se adopte tacit coduri întregi de legi, nu văd care mai e rostul Parlamentului. Să ia act de adoptare? Nu, merci!

    • Mai nou se spune „asumarea raspunderii” … asa de rau am ajuns… de parca si-ar asuma raspunderea in mod real pentru o lege facuta pe genunchi…

  2. Nu tin minte sa fi vazut in Constitutie „asumarea raspunderii” ca fiind parte a procedurii legislative. De altfel nu tin minte sa o fi vazut deloc.
    In alta ordine de idei, asa numita „asumare a raspunderii” nu are rost. Tot Constitutia prevede ca o ordonanta (indiferent ca e de urgenta sau simpla) poate duce la caderea guvernului care a emis-o, daca odata cu dezbaterea ei de catre Parlament este respinsa. Acuma vine intrebarea: de cate ori s-a vazut in Romania post -decembrista sa cada un Guvern din cauza unei ordonante respinse de Parlament? Raspund tot eu: NICIUNUL! Si ordonante respinse au fost cu ghiotura. Dar cel putin, legal exista posibilitatea ca Guvernul sa cada. Si uite asa, „baietii destepti” s-au gandit sa inventeze procedura „asumarii raspunderii” pentru cate o lege sau pachet legislativ. Sa inteleg ca pentru actul de guvernare in sine nu au nici un fel de raspundere? Dar ce se intampla daca „opera” pe care si-au pus amprenta si asumat raspunderea da rateu? Isi dau demisia? Ei bine, nici pe asta n-am vazut-o!
    Voi incepe sa cred intr-o clasa politica normala, atunci cand pentru o greseala, respectivul sau respectivii isi vor da demisia, PUNANDU-SE ASTFEL IN MOD REAL LA DISPOZITIA CELOR CE I-AU ALES. Pana atunci vorbim discutii, iar ei isi fac mendrele. Dar nu putem avea nici prea multe pretentii sa se schimbe, atata vreme cat nu ne implicam in procesul legislativ. Pentru cate legi ati vazut sa se stea in piata publica sa se adune semnaturi? Cate legi au fost citite sau date pentru citire cetatenilor? Cu cate propuneri legislative a venit societatea civila? ZERO! Deci, ne meritam soarta.

    • Se pare ca in politica se merge pe principiul motiunii de cenzura initiate de PNL : decat mult si fara rost mai bine putin si prost… adaptarea imi apartine 🙁

Comentariile sunt închise.