In tara lui Papura Voda: majorarea salariului minim pe economie cu 25% de la 1 ianuarie 2010

Din ciclul Tara arde si baba se piaptana – gogosi electorale mai avem parte in continuare de promisiuni electorale fara acoperire.

Astfel in timp ce prim-ministrul Emil Boc iese la rampa si declara ca trebuie facut curatenie in sectorul bugetar prin concedieri masive altfel Romania intra in incapacitate de plata, ministrul muncii Marian Sarbu vine cu o idee rupta din filmele de fictiune regizate de Sergiu Nicolaescu: majorarea salariului minim pe economie cu 25% de la 1 ianuarie 2010…

Nu spun ca e o idee rea ca de la 600 de lei salariu minim brut pe economie sa ajunga la 750 de lei, dar asa ceva in momentul de fata e de domeniul fantasticului. Adica nu avem bani sa platim in momentul de fata salariile bugetariilor, ne milogim la FMI ca urmatoarea transa sa fie la discretia guvernului pentru plata salariilor, ne pregatim la nivel declarativ la disponibilizari serioase in sectorul bugetar si cu toate acestea suntem suficient de inconstienti sa lansam declaratii de genul acesta ? Ministrul muncii Marian Sarbu ori ne crede prosti, ori chiar suntem daca inghitim galusca…

Dar era sa uit, vin alegerile pentru presedintia Romaniei si este bine stiut ca PSD-ul intotdeauna a fost foarte darnic cu promisiuni si pomeni electorale. In toamna anului 2008 Mircea Geoana promitea romanilor care se intorc de pe coclauri 25.000 de euro, n-a primit nimeni nimic si acesta e un lucru bun, dar promisiunea electorala doar de dragul de a ne afla in treaba nu poate fi trecuta cu vederea. Acum Geoana candideaza la presedintia Romaniei, si in stilul specific PSD ministrul muncii vine si ne abureste cu o crestere de 25% a salariului minim pe economie de la 1 ianuarie 2010. Ce pretind in schimb ? Nu e destul de evident ? Sa-l votam pe Mircea Geoana presedinte, ca dupa ce se vede la carma tarii scopul scuza mijoacele si tot ceau promis devine o amnezie totala.

Nu stiu de ce dar am impresia ca Romania va iesi dupa acesti 4 ani de guvernare a coalitie PDL-PSD mai sifonata decat a iesit din oricare din cele doua razboaie mondiale….

4 comentarii la „In tara lui Papura Voda: majorarea salariului minim pe economie cu 25% de la 1 ianuarie 2010”

  1. E foarte usor de realizat lucrul asta. Deoarece FMI le-a zis sa reduca numarul salariatilor cu 20%, ei o sa ia salariile astura si maresc salariu minim, nu?

    • O sa reduca salariatii bugetari cu 20% cand mi-oi vedea eu ceafa… treaba cu reducerile e doar gargara electorala…

  2. @Dumi
    Corect ca e o gogoasa electorala, dar are priza la tarani si pensionari.
    Chiar aseara ma uitam la restructurarea guvernamentala propusa de ministrii si din cele 14000 de posturi restructurate doar 1000-2000 erau ocupate efectiv de oameni, restu erau posturi vacante. Deci, o alta gogoasa electorala.

    Ca masura populista asta cu 25% la sal minim si aia cu 2% la pensii o sa tina, cel putin pana se alege presedintele. Dupa aia mai vedem

Comentariile sunt închise.