In umbra anonimatului

Sigur stiti mai bine decat mine despre protestele din aceasta perioada din Bucuresti. Personal n-am nici timpul necesar sa stau cu ochii in televizor pentru a urmari o asa zisa noua revolutie si nici nu ma excita sa vad cum unii dintre semenii nostri isi dau arama pe fata aratand adevarata fata a Romaniei.

Nu vreau sa-mi exprim nici o opinie vis-a-vis de acest subiect, nu pentru ca n-as avea una ci pentru ca pana acum s-au spus destule si inca una in plus ar fi ca o picatura intr-un ocean.

Ceea ce vreau sa spun este doar o remarca la cat de viteaz e romanul in umbra anonimatului: pe bloguri taberele de fanatici comenteaza in mod anonim, in strada romanul are curajul sa se poarte ca un animal scapat din cusca in virtutea faptului ca gloata ii asigura anonimatul.

Trist, ca altfel nu stiu cum sa zic… si astept ziua cand romanul va avea curajul si demnitatea asumarii propriilor opinii, decizii si fapte… astept ziua cand romanii vor iesi in strada pentru convingerile personale nu pentru ca sunt manipulati de mass-media si se complac a fi victimile propriilor neputinte de a decide in mod personal ce este bine sau rau pentru ei…

Restul e can-can, apa de ploaie, spirit de turma si… eroi anonimi…

7 comentarii la „In umbra anonimatului”

  1. In afara de cei care sunt legitimati de fortele de ordine si de cei care au ajuns la spital si acolo trebuie sa-ti declari identitatea, restul sunt anonimi.
    Pe mine ma oboseste altceva: ca in 20 de ani de democratie nu se poate face ceva decat prin violente stradale, si alea in an electoral.

    • Nu stiu ce sa zic dar cred ca violenta nu e o solutie a problemelor noastre si nimic nu justifica violenta… absolut nimic…

  2. E mai simplu cand nu te poate trage la raspundere. Eu mi-am dat cu parerea si am scirs si pe blog. Protestele sunt prost orientate si devin politizate pentru ca partidele isi baga gheara. Schimbam asternutul, dar uitam ca curva tot curva ramane.

  3. E bine ca s-a iesit in strada. Politicienii trebuie sa isi reaminteasca ca exista si presiunea strazii, asta chiar daca protestul asta mai are mult pana sa fie unul cu adevarat legitim. Sper ca in final sa nu cumva sa fie confiscat politic…

Comentariile sunt închise.