Institutii publice cu parcari private ?

Mi s-a intamplat nu o data, nu de doua ori, ci de nenumarate ori sa fiu tratat cu sictir atunci cand parcam masina in parcarea unei institutii publice fiind prins cu treburi chiar in acea institutie publica. Tratat cu sictir inseamna nu doar un simplu nu parcati masina aici ci practic o amenintare de genul nu aveti voie sa parcati aici ca e institutie publica, dar daca vreti sa va fie ridicata masina o parcati pe riscul propriu.

Astfel la ITM Bucuresti este una din institutiile publice unde nu iti este permisa parcarea masinii in ciuda faptului ca tu nu ai treaba in alta parte decat acolo si ti se pare mai mult decat firesc sa poti parca (daca gasesti loc) nu sa-ti lasi masina la marginea Bucurestiului si de-acolo sa folosesti mijloacele de transport in comun. Si degeaba incerci sa explici agentilor de paza sau altor persoane care lucreaza in respectiva institutie ca nu e normal ca respectiva parcare sa fie folosita doar de catre angajatii care si-au permis o masina din spagile de zi cu zi, ti se serveste acelasi refren este institutie publica si nu aveti voie sa parcati… dar din bruma mea de cunostinte nu stiu sa existe o lege care sa prevada faptul ca parcarile institutiilor publice sunt pentru uzul exclusiv al angajatilor.

Omul de rand in conceptia birocratilor romani trebuie sa aiba masina doar atunci cand trebuie sa plateasca taxe si impozite auto, in rest cand vine vorba sa beneficieze de pe urma acestor taxe toti se uita la tine ca la un ciumat… ai doar obligatii, nu si drepturi…