Internet mobil peste tot ? O utopie…

Cu ceva timp in urma va povesteam despre ideea de a avea acces la internet de oriunde. Era vorba despre internetul mobil oferit de Orange, iar primul test s-a desfasurat acasa in zona de acoperire 3G+ unde din pacate semnalul era de doar o liniuta din 5, in plin centrul Brasovului.

Ieri am avut curiozitatea sa vad cum merge internetul si pe alte meleaguri. Am purces cu laptopul si cu modemul pana la Zarnesti – Parcul National Piatra Craiului unde sperantele de a avea acces la internet oriunde si oricand mi-au fost spulberate: singurul loc de unde m-am putut conecta a fost in parcarea de langa cabana Gura Raului dar chiar si asa calitatea semnalului si a conexiunii a lasat de dorit. Pana sa se incarce un site puteai fuma linistit o tigara (daca erai fumator). N-am facut nici un test de viteza pentru ca dupa bunul simt viteza de conectare era cu mult sub clasicul dial-ul de la Romtelecom.

Pe doua din traseele care duc spre cabana Curmatura (Fantana lui Botorog-Poaiana Zanoaga-Cabana Curmatura si Fantana lui Botorog-Prapastiile Zarnestilor-Cabana Curmatura)  a fost imposibil sa ma conectez la internet cu modemul Orange. Prin prapastiile Zarnestilor ar fi scuzabil, nu era semnal nici pentru telefonul mobil dar dincolo… e doar reclama mincinoasa acel „Internet Everywhere”…

In rest in celelalte zile cand am deschis conexiunea de la Orange si am folosit-o doar pe ea, fara conexiune wireless, am observat o usoara crestere a autonomiei acumulatorului la laptop. Ce inseamna aceasta ? Ca pe viitor, daca calitatea ofertei de internet mobil creste, vom prefera sa ne conectam la internet, cand suntem departe de casa, prin modemul propriu decat prin intermediul unui hot-spot wireless gratuit. Aceasta daca vrei ca acumulatorul sa te tina mai mult decat printr-o conexiune wireless.

In concluzie internetul mobil promite dar mai este mult de lucru in ceea ce priveste acoperirea, viteza conexiunii si stabilitatea. Cat priveste costurile cred ca se va ajunge la un raport calitate/pret cat se poate de rezonabil. Este suficient sa ne amintim ca la inceputurile sala RDS oferea internet la o viteza de conectare mult mai scazuta decat acum, la preturi destul de piperate.

Ce urmeaza in continuare in ceea ce priveste aventura mea cu internetul mobil ? Teoretic ar trebui sa intre pe bancul de teste Vodafone si Zapp, practic nu stiu cand se va intampla aceasta pentru ca nu cunosc ca aceste doua companii saa furnizeze echipament pentru teste. Ramane sa ma mai informez si sa gasesc o solutie.

5 comentarii la „Internet mobil peste tot ? O utopie…”

  1. Eu ma conectez la Internet (prin Orange) direct de pe telefonul mobil. In general, acolo unde am semnal pentru voce am si Internet.
    Pe de alta parte, am avut si eu in teste un modem dintr-asta pentru Internet mobil de la Romtelecom. De fapt, il am si acum pe undeva printr-un sertar, dar nu-l folosesc pentru ca acoperirea e VARZA.

    • Nu se compara internetul pe telefon ca acela prin modem… eu sunt in negocieri cu Romtelecom pentru un test al internetului mobil dar cei de la relatii clienti se cam misca in reluare… cica ar fi cartiere din Brasov fara acoperire ClickNet Mobil 🙂

  2. sincer sa fiu si eu am un modem de la vodafone.si platesc la el aproape 80 de lei o caruta de bani pt mine am fost un tampit cand mi-lam cunparat am zis ca e bun dar e un cacat de modem ordinar si cei de la vodafone sunt niste smecheri daca as putea le-as da nu modemuri in gura sa nu mai poata vb de oferte super …….. mizerilor ce sunteti …..

  3. Bun, dar semnal de voce (nu internet) este pe primul traseu spre Curmatura? Adica cel prin Poiana Zanoaga? Dar la cabana?

Comentariile sunt închise.