Invatamant obligatoriu gratuit, facultate cu taxa de studiu

Aritmetica e foarte simpla: 1+1 fac 2… si chiar daca esti analfabet tot stii ca 1 pahar de palinca baut dupa alt pahar de palinca inseamna 2 pahare de palinca baute (daca-l bei si pe-al 3-lea s-ar putea sa crezi ca 1+1+1 = 4).

Asa e si cu universitatile: toti se vor cu studii superioare, salarii pe masura hartiei igienice numita DIPLOMA, dar cand vine vorba de aptitudini sau competente dam din umeri ca in facultate nu se face asa ceva.

Sunt de parere ca invatamantul gratuit trebuie sa fie doar cel de 12 clase. Vrei sa ajungi student, PLATESTI – nu ai bani si esti suficient de bun, te zbati sa obtii o bursa de studiu.

Prea ne-am invatat ca statul sa ne dea, statul sa ne faca, statul sa ne desfaca…

Desteapta-te Romane !

6 comentarii la „Invatamant obligatoriu gratuit, facultate cu taxa de studiu”

  1. Wake up! Bine zis. Eu nici nu muncesc in domeniul in care am terminat facultatea si a trebui sa invat tot alte lucruri. Facultatea a fost buna, pentru ca am facut-o si nu am dat bani 😀 S-a dus vremea in care sa cerem din stanga si dreapta. tot ce putem cere este : munca.

    • Se si mai mira unii ca au terminat dreptul, ase-ul, etc. si ajung sa munceasca ca agent de vanzari, secretara sau mai stiu eu ce… in Romania, la fel ca in multe alte sectoare, se sfideaza pur si simplu regula elementare: cerere-oferta…

  2. Ar fi mult mai bine cu un invatamant superior cu plata. Sunt satul de toti „inteligentii” cu diploma de licenta dar care habar nu au pe unde calca.

  3. Și pe gratis, diploma este tot o hârtie de șters dosul. Poate mai slabă, mult mai slabă. Mai repede e o insultă adusă hârtiei igienice să zici că se compară cu o diplomă de studii superioare românești… Din păcate…

    • Ziceam si eu asa, e totusi destul de aiurea sa o folosesti la asa ceva dupa ce ti-ai tocit 4-5 ani coatele pe banicile facultatii…

Comentariile sunt închise.