iPhone 3G la doar 99 USD

Este bine stiut ca lansarea unei noi versiuni a unui produs impinge pretul versiunii anterioare in jos.
Daca nu stiati ar fi bine sa invatati lucrul acesta pentru ca veti ajunge sa platiti dublu sau triplu pentru a avea produse high tech care fata de o versiune anterioara vin doar cu cateva facilitati sau corectii ale specificatiilor pe care le veti folosi foarte putin sau deloc. Si credeti-ma ca nu se merita… vorbesc din experienta personala…

Aceasta miscare a facut si Apple o data cu lansarea noului iPhone 3G S (S-ul vine de la „speed”), reducand pretul vechiului model la numai 99 de dolari ceea ce inseamna vreo 310 lei + TVA. Nu stiu daca in Romania vom gasi vechiul model la pretul acesta pentru ca noi avem produsul pe stoc la pretul de 500 euro si nu ne permitem sa iesim in pierdere. Aceasta ar spune Orange, singurul operator de pe piata romaneasca care comercializeaza iPhone.

Problema e ca Apple nu vinde doar produsul in sine ci imaginea unui brand puternic si aceasta din urma prezinta probabil cea mai mare pondere in pretul de vanzare a unui produs marca Apple. Se pare insa ca asa numitele clone iPhone sau lansarea de produse similare de catre concurenta a facut ca lucrurile sa tinda catre normalitate, iar pretul sa reflecte valoarea intrinseca a produsului si nu a brandului.

Versiunea iPhone 3G S va fi disponibil pe piata din Statele Unite din 19 iunie 2009 in doua variante: iPhone 3G S – 16 GB – 199 USD si iPhone 3G S – 32 GB – 299 USD (vedeti cum 16 GB de memorie este taxata cu suma de 100 USD). La noi in mod cert aceste preturi vor ajunge sa fie exprimate in euro, la care se va adauga TVA plus accizele corespunzatoare produselor de lux. Cel ma probabil va ajunge sa coste minim 500 de euro.

Sau poate ca preferati HTC Touch Diamond 2 care este deja pe piata romaneasca si costa putin sub 500 de euro la liber.

Comentariile sunt închise.