Nero 9 – Free Version

Daca iei la intamplare 10 persoane care au de ceva timp un calculator si le intrebi ce program folosesc pentru a scrie cd-uri sau dvd-uri, daca nu toti cel putin 7-9 iti vor raspunde ca folosesc Nero. Acest program de scris cd-uri si dvd-uri este atat de cunoscut, incat unii cred ca este singura alternativa. E la fel cum unele persoane prin browser nu inteleg decat Internet Explorer.

Dar desi Nero este atat de popular el nu a fost niciodata un program gratuit (de tip freeware), toate versiunile aflate pe calculatoarele romanilor (si nu doar pe ale romanilor) sunt in mare masura versiuni piratate. Din pacate de la o versiune la alta Nero a inglobat tot mai multe functionalitati (conversie fisiere, player media, editare foto/video, etc.) pe langa cele initiale, kitul de instalare a crescut ca Fat-Frumos in basme, la fel crescand si resursele necesarii rularii versiunilor recente ale lui Nero.

Din experienta personala, si cred ca nu sunt un caz singular, foloseam Nero doar pentru a scrie si copia cd-uri sau dvd-uri.  Recent insa Nero a aparut si in versiune gratuita oferand exact ceea ce au nevoie majoritatea utilizatorilor: cu Nero 9 Free Version puteti scrie sau copia cd-uri si dvd-uri fara a va mai bate capul cu un software piratat, si fara a mai fi necesara instalarea unui software a carui functionalitati nu le veti folosi vreodata (ma refer la versiunea de Nero completa).

Chiar daca in ziua de astazi aparitia memory stick-urilor face ca era discurilor optice sa apuna incet dar sigur, cat si prezenta internetului in tot mai multe case, nu se stie niciodata cand ai nevoie sa scrii un cd sau dvs. Asa ca luati cat nu se razgandeste, ca e gratis…

6 comentarii la „Nero 9 – Free Version”

 1. Imi aduc aminte de inceputurile Neroului, si acum ce fac, unde dau, dadeam telefoane si imi intrebam prietenii, caci pe vremea aceea imi prindeam nasul la calculator. Din pacate traditiile bune se pierd, noi si noi tehnologii apar, timpurile ne fac sa ne adaptam cat mai repede si mai spontan. Mi-e frica de ziua cand timpurile ma vor depasi, exact ca pe batranul meu, care nu mai intelege nimic nici macar din meniul unui televizor sau al unui telefon. Cand vremile ii depasesc, si nu mai gasesc intelegere in lumea in care traiesc, oamenii trec in nefiinta. Sper sa fiu destul de tenace sa fiu mereu la curent cu noile aparitii in toate domeniile. Imposibil, destinul e inefabil si moartea e inevitabila. Ceva trebuie mereu sa moara ca sa apara ceva nou. Sper ca nu am fost prea morbid pentru o zi de sambata dimineata, weekend placut!

  • Cam ai dreptate… mi-ai amintit cum a fost dupa revolutia din ’89 cand oamenii isi cumparau televizoare color… se chinuiau saracii sa scaneze canalele si sa le memoreze saptamani intregi si un pusti de 10 ani rezolva problema in 5 minute…

 2. Mi-a placut fraza „unele persoana inteleg prin browser numai Internet Explorer”. Vazusem o emisiune scurta in care erau puse diverse intrebari publicului in State. Una din intrebari era „Ce browser folositi?” Useless to say ca majoritatea raspundeau Google…. A fost interesat de vazut ca majoritatea nu faceau diferenta intre browser si motor de cautare. Au fost vreao trei persoane care au spus IE/Mozilla Firefox. Eu una folosesc Chrome, mi se pare cel mai un dupa Mozilla.

  • Eu le folosesc pentru uz personal Mozilla Firefox, dar testez ca un site facut de mine sa arate si sa se comporte identic sub majoritatea browserelor cunoscute…

 3. *vreo trei persoane. Heh, scuze, abia m-am trezit 🙂
  Si ca P.S. Apropo de un alt articol de-al tau despre furt intelectual. Inteleg prin ce treci. Stii ce inseamna sa iti fure un profesor o idee apoi sa isi puna numele pe ea impreuna cu un alt licentiat? De-a dreptul delicios! Mi-as dori sa fie legi mai stricte in privinta furtului intelectual la noi, insa cred ca asa ceva se va lasa asteptat multa vreme….

  • Da stiu cum este… ba mai rau am vazut lucrari de licenta reprezentand lucrari straine pe care profesorii indrumatori le-au preluat fara nici o mentiuna in lucrarile lor viitoare…

Comentariile sunt închise.