Nu va bucurati caci va bucurati degeaba

De ieri a intrat in vigoare legea prin care clientul poate solicita rezilierea contractului furnizorilor de televiziune prin cablu, telefonie sau internet, fara a plati penalitati. Romanul de rand se bucura crezand ca in sfarsit se intampla ceva bun in tarisoara aceasta dar din pacate se bucura degeaba.

Cei care au dorit sa renunte la contractul cu vreun furnizor de cablu, de telefonie sau de internet sa nu se grabeasca sa ceara rezilierea contractului decat daca se incheie perioada pentru care a fost incheiat. Legea de care se tot vorbeste de o luna incoace nu se aplica retroactiv, asa ca doar daca ai incheiat ieri sau astazi un contract pentru servicii de televiziune, telefonie sau internet poti cere maine rezilierea contractului fara sa plateasca penalitati.

In plus daca in momentul incheierii contractului ai beneficiat de o oferta promotionala poti sa-ti iei gandul de la ideea ca poti rezilia contractul mai devreme de data incheierii sale. Si daca stam putin sa ne gandim bine la momentul de fata nu exista nici o oferta de televiziune, telefonie sau internet care sa nu-ti ofere ceva gratuit sau subventionat.

In acest context legea pare facuta doar ca sa spunem ca exista caci eu personal nu prea vad cum poate fi aplicata. Asa ca… nu va bucurati ca puteti sa va faceti un abonament doar ca sa testati un serviciu caci daca primiti echipament in custodie, telefon la pret subventionat sau… primele 3 luni gratuite… s.a.m.d. va bucurati degeaba… veti rezilia contractul… la anul si la multi ani… adica atunci cand ii vine scadenta.

2 comentarii la „Nu va bucurati caci va bucurati degeaba”

  1. acesti furnizori de servicii cunosc foarte bine portitele legislative – vezi si taxa de mentenanta de la RDS; urmeaza sa avem pe factura si costul femeii de servici

  2. Normele de aplicare mi se par cumva normale pentru ca ar fi fost absurd sa-ti poti lua telefon/laptop subventionat si sa reziliezi imediat dupa; dar in alta ordine de idei, chiar nu-i mai vad rostul legii pt ca majoritatea contractelor noi sunt incheiate cu oferte promo sau telefoane subventionate caz in care nu se mai aplica, deci… 😀

Comentariile sunt închise.