Ora Pamantului – Earth Hour

Despre aceasta initiativa am aflat anul trecut si probabil a fost si primul an in care romanii au luat atitudine vis-a-vis de aceasta miscare ecologica. Dar de fapt ce reprezinta „Ora Pamantului – Earth Hour” ? 60 de minute in care fiecare din noi poate arata ca ne pasa de Planeta Albastra stingand lumina. E un protest impotriva poluarii naturii, a consumului exagerat de resurse fara a ne pasa de cei care vin dupa noi, dar sa nu uitam ca totul este limitat si resursele Terrei nu sunt un sac fara fund.

Initiativa se pare ca a pornit din Australia, in 2007 2 milioane de persoane au stins lumina, in 2008 numarul celor care au stins lumina a ajuns la 50 de milioane de persoane, iar in 2009 se estimeaza ca numarul acestora va fi de 1 miliard de persoane (dar acest lucru nu va fi posibil fara imblicarea guvernelor si a administratiei marilor orase energofage).

Anul acesta „Ora Pamantului – Earth Hour” este sarbatorita in data de 28 martie 2009, de la 20:30 la 21:30, de fapt acest lucru se va intampla in fiecare an in ultima zi de sambata a lunii martie. Ce putem face fiecare dintre noi daca ne pasa ? In primul rand putem stinge lumina, putem scoate din priza TV-ul, calculatorul, laptopul (chiar si in stand-by consuma curent), frigiderul (intr-o ora nu se strica mancarea de post din frigider), putem inchide centrala termica, putem uita ca avem masina si putem merge pe jos sa ne plimbam in parc si putem spera ca municipalitatea se va alatura initiativei si va opri iluminatul public pentru o ora, ca vor fi oprite de asemenea si mijloacele de transport in comun, ca va exista solidaritate in a ne arata recunostinta fata de acest pamant care inca ne mai suporta lipsa de civilizatie si lipsa de implicare continua.

Arata ca-ti pasa !!! Nu fi nepasator !!!

5 comentarii la „Ora Pamantului – Earth Hour”

  1. Imi place ideea!e bine sa ne gandim si la urmasii ,urmasilor nostri…Felicitari pentru blog!

Comentariile sunt închise.