Parintele Arhimandrit Teofil Paraian a trecut la cele sfinte

Parintele Arhimandrit Teofil Paraian, duhovnicul Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus (jud. Brasov), a trecut la cele sfinte astazi 29 octombrie 2009 la varsta de 80 de ani.

Nu l-am cunoscut personal dar m-am adapat sufleteste din intelepciunea parintelui Teofil Paraian ascultand inregistrari audio ale conferintelor si predicilor sale. Aceste inregistrari ale predicilor, conferintelor si dialogurilor au fost transcrise si publicate dupa 1990 incoace in 35 de volume, parintele fiind orb (nu stiu daca asa s-a nascut sau a ramas fara vedere in copilarie, cert este ca urmat cursurile scolii de nevazatori ciclul primar si gimnazial).

Cei care l-au cunoscut intr-un fel sau altul stiu ca a fost unul din marii duhovnici contemporani, un punct de reper al ortodoxiei alaturi de parintele Cleopa Ilie.

Conform informatiilor furnizate de Patriarhia Romana inmormantarea parintelui Teofil Paraian va avea loc sambata 31 octombrie 2009  la Sambata de Sus, dupa oficierea Sfintei Liturghii, adica incepand cu orele 12:00.

Dumnezeu sa-l Odihneasca in Pace !

Un comentariu la „Parintele Arhimandrit Teofil Paraian a trecut la cele sfinte”

Comentariile sunt închise.