Peste (completati voi numarul) romani sunt saraci cu duhul (adica prosti)

Am in cap articolul acesta inca de cand am scris articolul Adevarul despre tentativa de phishing ING pe Facebook insa din motive numai de mine stiute n-am apucat sa-mi scriu ideile aici.

Astazi insa cand vad ca prostia e din ce in ce mai mare si in loc sa educam poporul cu ajutorul mass-mediei noi cautam tapi ispasitori si punem egal intre prost si victima nu pot sa stau doar pe margine si sa privesc.

E vorba despre asa zisele concursuri de pe Facebook care promit marea cu sarea (iPad-uri, iPhone-uri, Samung Galaxy SII, etc.) si romanii se inghesuie pe principiul: ce-am de pierdut, in fond e doar un like si un share (justificarea unui amic pe care-l credeam pana mai ieri cu capul pe umeri).

Ce face mass-media? In loc sa spuna lucrurilor pe nume, un dus insuficient de rece pentru multi dintre conationalii nostri, considera ca: 12.000 de romani au fost inselati pe Facebook in numele Orange. Serios?! Si de fapt in ce consta inselaciunea? Intr-o stire de senzatie care n-are nici in clin nici in maneca cu fenomenul real.

Ce se intampla in realitate? La mijloc e o afacere care profita de naivitatea infantila a romanilor: se vand pagini de Facebook la cheie. De ce? Pentru ca se poate, exista cerere, exista oferta si… baietii destepti care se ocupa de acest nou business care dupa toate aparentele este destul de infloritor.

Vine firma ABC care a auzit ca social media e cireasa de pe tort in ceea ce priveste promovarea si in loc sa angajeze un om care sa dezvolte in mod natural o comunitate de fani prefera sa scoata cateva sute de euro din buzunari pentru o pagina Facebook la cheie cu 10.000 de fani (mai mult sau mai putin, in functie de buget). Si asa te trezesti peste noapte cu o pagina de facebook care are peste noapte o tona de fani din neant.

Nu intru in detalii pentru ca n-am nici timp si nici chef, dar cine are curiozitatea si rabdarea necesara poate aprofunda ideea si poate face cercetarile de rigoare pentru a vedea cat de departe s-a ajuns.

De retinut doar un cuvant cheie: pagini Facebook la cheie

2 comentarii la „Peste (completati voi numarul) romani sunt saraci cu duhul (adica prosti)”

    • Nu stiu nimic de-acolo pentru ca nu-mi fac veacul in zona… dar sunt si alte coltisoare ale internetului unde gasesti asemena oferte.

Comentariile sunt închise.