Politica la romani, una spunem alta facem

Imi amintesc ca dupa ’89 incoace clasa politica romaneasca indiferent ca e de stanga sau de dreapta a primis marea cu sarea cand avea nevoie de votul poporului si apoi dupa ce au ajuns la putere au dat vina fie pe opozitie ca nu i-au lasat sa-si faca treaba, fie pur si simplu s-au facut ca ploua.

Insa pe mine m-a deranjat si ma deranjeaza atitudinea a doua personalitati politice care se pare au intr-o mare masura aceeasi evolutie politica. Primul e nimeni altul decat Traian Basescu care mai intai a fost ministru al transporturilor, apoi primar general al capitalei si in prezent presedintele tarii. Ca ministru al transporturilor nu ma intereseaza cariera sa politica desi se pare ca era destul de apreciat ocupand aceasta functie de-a lungul carierei de prim ministru a lui Petre Roman, Theodor Stolojan, Victor Ciorbea, Radu Vasile si Mugur Isarescu.

Interesant e momentul in care a castigat fotoliul de primar general al capitalei, moment in care a promis bucurestenilor ca nu-i va parasi ci ca-si va duce mandatul la bun sfarsit. Aceasta promisiune era facuta in 2004 cand a inceput al II-lea mandat de primar general al capitalei. In ciuda acestei promisiuni, Traian Basescu candideaza la functia de presedinte a Romaniei castiga in cel de-al II-lea tur de scrutin si ii lasa pe bucuresteni cu ochii in soare. Fac o mica paranteza pentru a spune cu toata sinceritatea ca Basescu a facut mai multe pentru bucuresteni in primul sau mandat de primar, decat a facut pentru romani in acesti 5 ani de cand e in functia de presedinte a tarii. Si sun convins ca daca ar fi ramas la carma capitalei ar fi realizat mai multe, mult mai multe decat predecesorul sau Adriean Videanu.

Al doilea politician care are tendinta sa-i calce lui Traian Basescu pe urme in ceea ce priveste tiparul politic urmat dintr-un anumit punct este actualul primar general al capitalei, Sorin Oprescu. A promis acelasi lucru bucurestenilor, ca-si va duce mandatul la bun sfarsit si ca nu va fi tentat de alte combinatii politice. Ei bine se pare ca cei care l-au votat nu mai inseamna nimic cand vine vorba de un os de ros mai mare. Acum stimabilul Oprescu a simtit gustul puterii, a succesului, si aspira sa candideze la functia de presedinte in stat. Iar eu, daca va fi sa o faca il creditez cu sanse mai mari de reusita decat pe actualul presedinte Traian Basescu care cica ar vrea sa candideze ca independent, dar cu sprijinul PD-L. Sorin Oprescu vrea sa faca aceeasi miscare, sa candideze ca independent, sprijinit din umbra de PSD pentru ca Mircea Geoana e prea prostnac (am citit din Ion Iliescu) ca sa vada ca sansele lui de izbanda sunt infime.

Acum nimic nu e sigur ci doar la nivel de zvon, insa umbla vorba prin culise ca in cazul in care Mircea Geoana ar iesi presedinte il va numi pe Sorin Oprescu premier… ca sa vedeti cat de… dama de moravuri usoare este politica romaneasca…

Iar intre timp am descoperit ca ne-oficial campania electorala a inceput. Primul care a dat startul e candidatul sustinut de PNL Crin Antonescu, cutia postala e cea care a inlensit acest inceput: in ea am gasit plicul cu invitatia voalata de a vota crinul, desi ma indoiesc ca va avea demnitatea maresalului Antonescu… daca va ajunge presedinte prin forta imprejurarilor…

7 comentarii la „Politica la romani, una spunem alta facem”

  1. Cred ca e boala generala asta cu mintitul ianinte de alegeri. Eu m-am saturat de minciuni, si de economia care duduie inainte de alegeri si pe urma e pe butuci…

    • Boala cu clasa politica, dar electoratul de ce e atat de naiv sa creada niste politicieni care stiu clar ca asta fac: mint si apoi se fac ca ploua… (de ce mai promovezi vechiul blog)

Comentariile sunt închise.