Pretul corect: cel de la raft sau cel de la casa de marcat fiscala ?!

Nu e prima oara cand mi se intampla ca la raft sa vad un pret, sa pun produsele in cos si la casa sa ma trezesc ca trebuie sa platesc mai mult decat imi facusem socoteala.

N-am spus niciodata nimic, n-am vociferat, nu m-am scandalizat ci am platit atat cat mi s-a cerut. Dar acest lucru nu s-a intamplat doar o data, de doua sau de trei ori ci mi se intampla cel putin o data pe saptamana la acelasi magazin de unde-mi fac cu regularitate cumparaturile. N-am ce sa reprosez magazinului Profi, caci despre el este vorba, pentru ca din punctul de vedere al preturilor sunt foarte accesibili (ca sa va faceti o idee un produs costa la Profi cumparat la bucata, cat costa acelasi produs in Selgros sau Metro dar cumparat en-gross).

Insa de vreo 2-3 saptamani am descoperit ca in loc sa fie corectate aceste inadvertente intre pretul afisat la raft si pretul de la casa, apar alte chestii legate de preturi, mult mai vizibile si mai jenante: acelasi produs aflat in locuri diferite din magazin au afisate preturi diferite. Am zambit, am ridicat din umeri si am mers mai departe…

Astazi insa nu m-a mai rabdat inima si le-am atras atentia acestui aspect. A fost surprinsi ca se intampla asa ceva, dar au banuit ca e din cauza vreunei promotii care se incheiase. Am vrut sa-i cred pe cuvant doar ca produsul din zona cu promotii avea pretul cel mai mare, decat produsul din cealalta parte, asa ca explicatia e cel putin trasa de par.

Eu vreau sa-i cred pe cuvant pentru ca-mi sunt simpatici angajatii Profi, si n-as vrea sa-i stiu ca raman peste program ca sa coreleze pretul de la raft cu cele de la casa sau si mai rau sa vada in cate locuri au expus acelasi produs si cu ce preturi. Dar daca se mai intampla si data viitoare sa descopar acelasi produs expus in locuri diferite cu preturi diferite o sa fac scandal ca sa cumpar produsul cu cel mai mic pret atat eu cat si restul clientilor de pe ziua respectiva. Iar daca nu sunt in stare sa-si asume greselile si sa-si gestioneze cum trebuie magazinul o sa le faca o vizita cei de la OPC pe nepus in masa.

Frate, frate dar branza-i cu bani…

7 comentarii la „Pretul corect: cel de la raft sau cel de la casa de marcat fiscala ?!”

 1. Unele magazine, de exemplu Selgros, cica fac parte din nu stiu ce alianta de practica corecta, adica platesti pretul cel mai mic dintre cele doua preturi: cel de la raft si cel de la casa de marcat.

  • Din cauza aceasta in Selgros afiseaza cu litere MARI preturile fara TVA si cu litere mici pretul cu TVA inclus ? Aceasta se cheama practica corecta cand induci in eroare cumparatorul ?!

 2. Eu cand am gasit 2 preturi diferite pentru acelasi produs, imediat le-am zis ca voi plati pretul cel mai mic. Dar tot pe ala mai mare l-am platit. Le ramasesera cateva bucati din produsul respectiv pe un pret vechi, intre timp le venise acelasi produs la un pret mai mare. Oricum, corect ar fi fost ca ceea ce ramasese pe pret vechi sa fie vandut tot pe pret vechi, dar comerciantii nostri schimba eticheta cu pretul si automat incaseaza mai mult. Doar suntem in Romania si nu putem sa ne asteptam la prea multa corectitudine.

  • In cazurile relatate de mine nu cred ca se poate pune astfel problema, caci au stocuri suficiente cei de la Profi… asa cum am spus-o prefer ca e o eroare umana si nu o strategie de marketing care sa creasca vanzarile…

 3. Intotdeauna pretul de la casa conteaza. 🙂
  Cand ajungi la casa si vezi diferenta, primesti raspunsul: „Daca nu va convine nu cumparati”. Lucrul asta nu se intampla la raft.

  Deci, conteaza doar pretul de la casa 🙂

  • Eu cand intru intr-un magazin cu auto-servire nu intreb la casa cat costa produsul X, Y sau Z… merg la raft si daca nu-mi convine nu-l pun in cos, dar cat timp tu imi afisezi intr-un loc pretul de 8,7 lei, iar in zona cu promotii produsul costa 9,5 lei, ce vina am eu ca am vazu pe cel mai ieftin ? Problema nu se pune „daca nu-ti convine nu cumperi”, daca as lua toate acele lucruri de pomana poate n-as fi indreptatit sa ma scandalizez… insa astfel de practici nu cred ca sunt pe placul OPC…

 4. am citit comentariile voastre referitoare la preturi… tin sa spun k  sunt o buna sursa de inspiratie pt un proiect scolar…. :*

Comentariile sunt închise.