Prima sedinta gratuit: intre mit si realitate

Poate ati observat ca multi isi imbie clientii cu oferte de genul Prima Sedinta Gratuit.

Fie ca e vorba de o scoala de soferi, de o sala de fitness, de sedinte de consiliere sau de orice altceva in care plata se face pe sedinta sau pe ora exista tendinta de a veni cu ideea primei sedinte gratuite. O idee cat se poate de buna daca ar functiona sau daca ar exista o samanta de adevar si n-ar fi altceva decat strategie de a atrage clientii.

Mi s-ar parea firesc ca in urma unei astfel de prime sedinte gratuite sa-mi fac o idee despre serviciile puse la dispozitie si dupa aceea sa ma decid daca continui sau nu. Doar ca la noi acea sedinta gratuita inseamna de fapt altceva, sau cel putin asa o inteleg cei care pomoveaza ideea: din costul total ti se scade costul primei sedinte, dar in situatia aceasta nu mai am posibilitatea sa aleg ci sunt pus in fata faptului implinit, ori aceasta nu se mai numeste gratuitate ci reducere.

Dar noi suntem mai cu mot si gratis suna mai tentant decat reducere… si uite-asa prima sedinta gratuita nu este altceva decat praf in ochi cat timp nu mi se ofera posibilitatea sa renunt daca nu-mi plac serviciile oferite in acea sedinta…