Primul Ford Transit Connect asamblat la uzina din Craiova

Se pare ca cei de la Ford au inceput sa se miste la Automobile Craiova. Astazi a iesit de pe linia de fabricatie exemplarul cu numarul 1 a modelului Ford Transit Connect.

O veste buna ca in sfarsit lucrurile sau pus in miscare, vestea rea e ca aceasta auto-utilitara nu este produsa efectiv la Craiova ci doar ansamblata.  Componentele sunt produse pe undeva prin Turcia la o uzina Ford si trimise in Romania sub forma asa numitului kit CKD (Complete Knock Down). Dar oficialii Ford informeaza ca de anul viitor lucrurile se vor schimba si Ford Transit Connect va fi produs in mare parte prin eforturile uzinei Automobile Craiova.

Exemplarul Ford Transit Connect cu numarul 1 iesit astazi de pe linia de fabricatie nu va ajunge pe mana presedintelui Traian Basescu asa cum sa intamplat cu exemplarul Dacia 1100 cu numarul 1 care a fost facut cadou lui Nicolae Ceausescu, ci va fi donat spitalului municipal Craiova.

Sper ca Ford sa nu se limiteze doar la a produce auto-utilitare la Craiova ci sa bage in productie si ceva pentru familisti, dar vom vedea care le sunt planurile de viitor in urmatorii ani. Pana atunci sa le uram, vant din pupa ca tot e Basescu prezent la acest eveniment !