Promitem dar nu ne tinem de cuvant

Este bine stiut ca in perioada campaniilor electorale este desartata tolba cu promisiuni desarte. Iar tinta acestor promisiuni electorale este populatia saraca a Romaniei, adica mai bine de jumatate din populatia cu drept de vot…

Noua gaselnita in materie de promisiuni este alocatia pentru copii care conform unui proiect de lege aprobat ieri in senat aceasta va creste in 2010 pana la valoarea de 150 de lei. Daca aveti copii nu va grabiti sa va bucurati si nici nu va faceti socotelile cu cine sa votati pentru ca legea aceasta vine cu cateva amendamente care va pune pe ganduri chiar si pe cei fara copii.

Alocatiile vor fi calculate in functie de veniturile parintilor: daca familia are venituri mai mici de 1.500 lei atunci copilul va primi alocatie 150 de lei in timp ce familiile cu venituri de peste 6.000 de lei vor primi o alocatie de doar 30 de lei, adica chiar mai putin decat cea de acum care are valoarea de 42 de lei.

Cum majoritatea familiilor sarace din Romania au multi copii de intretinut va imaginati ca aceasta initiativa ii va mobiliza sa mearga la vot si eventual la… facut copii… dar la fel ca legea care propunea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice sunt mai mult decat convins ca aceasta lege nu va fi pusa in aplicare nici la pastile cailor…

Oricum din toata povestea aceasta, la fel ca din multe astfel de initiative se vad clar doua lucruri: primul este acela ca guvernatilor le convine starea de saracie a populatiei caci astfel e usor de manipulat in momentele cheie, iar cel de-al doilea lucru e faptul ca promovand mediocritatea in loc sa sprijinim performanta si competitivitatea nu vom ajunge niciodata sa ne depasim conditia de tara din lumea a treia cu un nivel de trai subzistent si asistat de catre stat (cred ca intelegeti ce zic fara a mai fi nevoie sa intru in detalii).

8 comentarii la „Promitem dar nu ne tinem de cuvant”

  1. Da, se pare ca usor, usor, in tara asta o duc bine cei care dintr-un motiv sau altul sunt asistati de stat. Care performanta? Care competivitate? Ramane sa puna impozit de stiu eu cat pentru cei care au salarii mai mari decat media, ca pana la urma daca esti bun trebuie sa platesti, nu? Ce sa zic… Daca se adopta legea, spor la facut copii… Pentru ca se vor trezi destui care vor avea ca unica tinta asta. Si nici nu vreau sa ma gandesc la ce fel de copii vor iesi… 

    • Pur si simplu eu cred ca guvernatii doresc cu tot dinadinsul sa detina controlul nu sa prospere tara si cetateanul de rand… cat priveste impozitarea veniturilor, Geoana ne pregateste daca va fi presedinte impozit de 20% pentru salariile de peste 3.000 de lei…

  2. Nu pot decat sa ma bucur cand aud de asemenea initiative… Parca suntem pe vremea haiducilor, sa luam de la bogati si sa dam la saraci. Mai tii minte cand ii venise lui Iliescu ideea impozitarii cu 90 de procente a veniturilor peste 100 de milioane?

  3. Eu am un copil, iar alocatia este mizera. Nu ca as sta sau ar sta cineva in ea, dar daca ar fi sa intretii un copil de peste 2 ani cu banii aia, ar umbla dezbracat, nemancat si mai rau, cand s-ar imbolnavi nu ar avea parintii din ce sa ia medicamentele. Oricum, daca te uiti la nivelul alocatiei si la costurile lunare pentru a-ti da copilul la gradinita, vei intelege ce idiotenie este intregul sistem. Gandeste-te la familii cu castiguri putin peste 1500 lei: nu ai alocatie, dar trebuie sa platesti gradinita, o parte din mancarea ce se ofera copilului la gradinita, etc, etc, etc. Asta in conditiile in care natalitatea in randul tiganilor creste, nu au surse de venit (licite, deci nu declara), copiii la gradinite nu-i dau, dar beneficiaza de fel de fel de ajutoare de la stat. Cum sa nu devina profitabil sa ai copii (pentru ei)? Cum sa nu devina o povara pentru o familie tanara mai mult de un copil? Doar dintr-un calcul scurt, daca din doi parinti rezulta un singur copil, scaderea este de 50% doar intr-o generatie. La tigani e invers, adica o crestere de minim 50% la o generatie, ca sa nu mai punem la socoteala ca o generatie nu se calculeaza la 30-35 de ani, ci la 15-20 de ani. Fa un calcul si vei vedea! Atunci cum sa nu sustina politicienii asistatii? Ca doar ei voteaza! Unde sa vada ei interesul pe termen lung (al unei tari), cand interesul imediat (al lor) este doar castigarea alegerilor?

  4. Mai grav este altceva: daca pana in ’89 era un banc spus cu un ras stramb, acum a devenit realitate. Tiganii nu mai sunt nationalitate conlocuitoare ci inlocuitoare!

Comentariile sunt închise.