Promovare BitDefender, sau cum sa-ti dai cu firma in cap

In urma cu vreo luna se lansa BitDefender 2010, solutie antivirus romaneasca destul de controversata pentru mine: unii lauda BitDefendar ca ar fi cea mai buna solutie de a-ti proteja calculatorul impotriva virusilor informatici si a altor ganganii din mediul virtual, insa din experienta proprie si personala am tras concluzia ca exista solutii alternative gratuite si cel putin la fel de eficiente.

In primul rand ceea ce nu m-a atras la BitDefender a fost faptul ca manca enorm de multe resurse, atat de multe ca uneori se bloca calculatorul sau in timp ce el isi facea treaba eu puteam sa fac cu totul altceva numai sa nu fie legat de calculator. Apoi fiind abonat la revista XtremPC, daca doream sa folosesc BitDefender pe post de antivirus trebuie sa bag in fiecare luna codul corespunzator care se gasea in paginile revistei, dupa a doua luna am renuntat sa mai folosesc BitDefender.

Versiunea BitDefender 2010 promite sa consume mai putine resurse si sa fie mult mai rapida decat versiunile anterioare, n-am verificat lucrurile acestea pentru ca ceea ce folosesc acum nu mi-a inselat asteptarile nici macar un singur moment si e vorba totusi de o solutie 100% gratuita. Recent insa, datorita unor imprejurari favorabile am castigat la un concurs ce avea drept scop promovarea noului BitDefender o licenta pentru BitDefender Internet Security 2010 si cand am fost anuntat castigator m-am inmuiat putin si am zis sa-i mai dau o sansa.

M-asteptam sa primesc un pachet frumos ambalat cu softul pe CD si cand colo ce credeti ca am primit ? Un simplu serial si precizarea ca licenta este valabila doar 90 de zile… am ramas perplex… As fi inteles absenta software-ului pe suport cd, dar ma asteptam ca licenta sa fie valabila nici mai mult, nici mai putin de 12 luni…

Am dat fuga pe site-ul BitDefender sa vad care-s preturile de-s asa de stramtorati oamenii: licenta pentru BitDefender Internet Security 2010 costa 45 euro pentru 3 calculatoare, adica 15 euro pentru un singur calculator. Iar pentru 3 luni costurile cred ca sunt de numai 3,75 euro, aceasta fiind valoarea premiului oferit de catre BitDefender. Si aceasta in conditiile in care pot descarca versiunea de evaluare pentru 30 de zile, timp suficient ca sa-mi dau seama ce-i de capul sau.

Stiu ca nu se cauta la dinti calul de dar totusi mi se pare o strategie prost gandita in care pur si simplu iti dai singur cu firma in cap. Poate ca ar fi trebuit sa ia exemplu de la Microsoft care a oferit Windows 7 RC gratuit timp de mai bine de jumatate de an. Dar asa n-au facut altceva decat sa simta efectele principiului care spune ca un client multumit mai aduce inca 10 clienti, iar un client nemultumit convinge inca 100 de posibili clienti sa nu cumpere.

6 comentarii la „Promovare BitDefender, sau cum sa-ti dai cu firma in cap”

  1. La primul calculator AMD mi-am cumparat licenta BitDefender. A dat un chix monstru, adica s-a virusat la greu. De atunci folosesc orice altceva, pe cat posibil gratuit.

  2. Prima oara in viata mea am folosit BitDefender la inceput. Cand mi-am luat primul calculator, un Intel Pentium la 2000 cu 128 ddram. Cei de la care il luasem ne daduse cadou antivirusul. L-am tinut vreo 2 luni si apoi am reinstalat windows-ul ca mergea extrem de greu. 🙂 acum folosesc NOD32 si sunt foarte multumit. Nici chiar pe deplin, dar multumit. Am inteles ca cel mai bun antivirus de pe piata e facut de RUSI, Kaspersky. E adevarat oare?

    • Eu folosesc pe desktop Avast care e gratuit si pot spune ca n-am avut probleme nici macar o singura data… dar am lasat antivirusul sa-si faca treaba… si-l folosesc de ceva ani… pe laptop folosesc o solutie contra-cost McAfee si de asemenea sunt multumit de cat de bine imi pazeste spatele…

Comentariile sunt închise.