ReFresh: cine nu-i cu mine, este impotriva mea

Acum cateva zile m-au mancat buricele degetelor sa scriu despre deontologia din blogosfera si despre faptul ca bloggerii din A-List vor egalitate dar nu pentru catei.

Cand am scris articolul Sursa Twitter: comoditate sau spalare de… surse ?! ma gandeam ca e doar o simpla scapare, ca se vor face corecturile de rigoare si nicidecum ca se vor aprinde spiritele.

Ambii bloggeri pe care i-am citat au reactionat la acest articol: Costin a incercat sa vina cu niste explicatii pe care le-am considerat credibile pana sa posteze si colega sa Daniela o versiune nu prea credibila din punctul meu de vedere.

Cristi s-a simtit frustrat, poate pe buna dreptate, a scris la randul sau un articol despre faptul ca e considerat prea mic ca sa fie considerat sursa si de aici a inceput razboiul: Costin a trecut la contra-atac cu un articol despre nelinistea bloggerilor fara vizibilitate dar printre randuri se putea citi mai degraba nelinistea bloggerului cu viziblitate din A-List.

Personal as fi facut un update la articolul buclucas precizand ca despre subiectul cu pricina a vorbit si cutare blogaras cu o pozitie in ZeList pentru care trebuie sa te inarmezi cu multa rabdare ca sa o identifici. Acest gest marunt n-ar fi stirbit cu nimic autoritatea sau vizibilitatea blogului ReFresh ci ar fi rezolvat elegant gaselnita pe care am semnalat-o fara a o lasa sa degenereze.

Acestea sunt faptele si as fi putut trece mai departe daca Costin ar fi fost dispus sa accepte si un alt punct de vedere decat al sau in toata aceasta poveste. Chiar daca pe blogul sau el face legea, taie si spanzura, nu este detinatorul adevarului suprem. Iar cand cenzurezi un comentariu care contine un punct de vedere diferit de al tau nu faci altceva decat sa recunosti ca cel care comenteaza are dreptate doar ca tu nu vrei sa vada toata lumea ca ai gafat.

Comentariul meu se referea la faptul va vizibilitatea si pozitia in ZeList sunt doua chestii relative: spuneam ca blogul CodRosu are o vizibilitate excelenta obtinuta prin Seo Spam si ca blogul lui Daniel Raduta se afla pe locul intai in ZeList fara a fi un blogger cu autoritate in blogosfera. Vedeti ceva suspect intr-un astfel de comentariu ? Eu nu, dar cu toate acestea comentariu a fost cenzurat dupa ce initial a fost aprobat automat.

Ceea ce pot sa mai spun despre bloggerii din A-List, nu toti doar unii dintre acestia, uita sau ignora lucruri care se vad cu ochiul liber de la o posta: poate ca au ajuns acolo unde sunt prin eforturi personale, dar se mentin acolo unde sunt datorita sutelor si miilor de bloggeri fara vizibilitate suficient de naivi sa creada ca daca stau si asteapta sa simta mirosul fiecarui part tras de bloggerul din A-List si comenteaza fara nici un fel de discernamant vor intra cumva in gratiile mogulilor blogosferei… Nimic mai fals !!!

4 comentarii la „ReFresh: cine nu-i cu mine, este impotriva mea”

 1. Sincer am ramas fara cuvinte acum cand am aflat ca a fost cenzurat pana si comentariul tau.
  Inainte de al tau a fost cenzurat inca cineva care imi lua apararea, dar intr-un mod mai brutal ca sa zicem. Daca acolo se justifica o editare/stergere, mai departe… e pur si simplu stupid.
  A urmat insa comentariul meu, care se dorea un drept la replica, insa fara sa las link/insemne care mi-ar fi adus vreun mic beneficiu (gen. expunerea pe care zicea costin ca o caut) A fost insa sters automat (nici macar la moderare nu a apucat sa stea).
  Apoi a urmat comentariul tau, la care chiar nu-i putea gasi alta „vina” decat ca este contra sa.
  A urmat o discutie pe e-mail din care am aflat ca blogul e „casa lui” si face ce vrea el acolo. Din descrierea blogului inteleg ca e o arhiva a internetului romanesc, nicidecum o zona dirijata de subiectivismul autorului. Intrebat de mine: „cum isi explica ca i se da dreptate doar de catre cei care stiu povestea din partea lui, nu si de catre cei care stiu si cine este „bloggerul nelinistit” sau cauza de la care a pornit totul” nu a mai stiut ce sa raspunda.
  Acum vad insa ca raspunsul a fost sa te stearga si pe tine. Costin asta chiar stia sa se prefaca ca e altfel…

 2. Titlul îmi aduce aminte de cineva… Şi de un dialog între Toma Caragiu şi Dem Rădulescu în „Operaţiunea monstrul”: O fi… sau nu o fi?…:)

 3. Nici mie nu mi-a lasat comentariul la subiectul respectiv. E alegerea lui, la fel cum si a mea va fi sa nu-i mai vizitez „casa”. Sunt sigur ca pentru nicio parte nu va fi vreo pierdere.

Comentariile sunt închise.