Rezultate alegeri prezidentiale: Basescu si Geoana umar la umar in al II-lea tur de scrutin

Basescu si Geoana merg umar la umar in cel de-al II-lea tur de scrutin pentru alegerea presedintelui Romaniei. Vor merge umar la umar pentru ca diferenta intre procentele obtinute de fiecare sunt extrem de mici fiecare din ei obtinand peste 30% din preferintele electoratului.

Desi e vorba doar despre rezultate preliminare este greu de grezut ca Antonescu va reusi sa recupereze procentul de 10% care-l desparte de contra-candidatii sai. Si iata ca s-a adeverit ceea ce scriam aici Fraudarea alegerilor a avut loc in online

De ce a pierdut Crin Antonescu atat de repede e lesne de inteles: in toata campania electorala a transmis mesaje care exprimau nesiguranta de sine despre care am tot scris pe acest blog. In al doilea rand toate discursurile sale politice au fost lipsite de substanta chiar daca si-a ales cu grija cuvintele. In al treilea rand si-a atacat in nenumarate randuri contra-candidatii dar la acest capitol nu a fost singur, atacul fiind un numitor comun in aceasta campanie. Si nu in ultimul rand, Crin Antonescu a fost printre putinii a caror campanie electorala nu a incetat in ziua de alegeri: peste tot se puteau vedea in mediul online reclame adsense cu atacuri pline de sarcasm la adresa principalilor contra-candidati.

De ce a ajuns Mircea Geoana in turul al II-lea ?! Pentru ca a mintit frumos poporul, pentru ca a promis marea cu sarea si pentru ca mai sunt destui creduli care au impresia ca o data ajuns presedinte Geoana va asigura bunastare tuturor celor care stau si ard gazul de pomana si asteapta ajutoare sociale de la stat. Dar nu trebuie uitat ca o data ajuns presedinte Geoana va taxa pe cei care se zbat sa castige mai mult decat salariul minim pe economie, prin introducerea impozitarii progresive de pana la 90% a veniturilor.

Cat priveste Traian Basescu, acesta a ajuns in turul al II-lea in virtutea inertiei si deoarece se mai bucura de o oarecare popularitate in randul electoratului. In plus, fie ca ne place, fie ca nu, a avut unul dintre cele mai mari bugete de campanie pentru a-si promova imaginea, atat in mediul online cat si off-line.

Cine va iesi invingator dupa 6 decembrie este greu de spus pentru ca atat Geoana cat si Basescu, din punctul meu de vedere, sunt doua rele la fel de mari de unde nu poti sa alegi pe cel mai putin rau. Dar cine va ajunge presedinte pentru urmatorii ani depinde in mare masura de electoratul PNL: daca vor asculta de indicatiile de partid vor vota cu Geoana si acesta va castiga, dar daca va vota dupa capul lor marinarul va mai sta inca 5 ani la carma tarii.

Si ar mai fi un posibil scenariu in care necunoscuta ecuatiei este nivelul de trai al romanilor: daca cei care merg la vot sunt mai saraci decat acum 5 ani vor vota sigur impotriva lui Traian Basescu punandu-i in carca responsabilitatea exclusiva a crizei economice actuale, asteptand ca Mircea Geoana sa se tina de cuvant in ceea ce priveste bunastarea romanilor…

8 comentarii la „Rezultate alegeri prezidentiale: Basescu si Geoana umar la umar in al II-lea tur de scrutin”

  1. Oricare ar fi scenariile prin care ori Geoana ori Basescu sa castige pe 6 Decembrie sunt actiuni prin care isi vor urmari propriile interese.
    Daca va ajunge Dreapta sa dea mana cu Stanga se va adanci criza politica si mai mult. Ar fi foarte grav. Ar trebui lasat electoratul sa decida, dar de data asta PNL va fi pionul principal in alegerea presedintelui.
    Oricum, un lucru e sigur. Presedintele Romaniei va fi ori Geoana ori Basescu. GRAV.

  2. Eu nu prea cred in chestia asta cu „dat” voturile. Voturile lui Antonescu cred ca se vor imparti in votanti pro Basescu si protestanti (care nu voteaza). PSD-ul e votat de clica proprie, care e relativ constanta si perseverenta in alegerile pe care le face.
    Voi vota Basescu pentru ca nu cred in socialismul de tip democrat: „cu cat castigi mai mult cu atat te impozitez mai mult”. Daca Geoana, Iliescu, Hrebenciuc si toti ceilalti pesedisti ar fi fost suedezi cu al lor sistem folkhemmet, i- as fi votat fara nicio retinere, dar in Romania asta nu poate sa functioneze corect.

    • Crin Antonescu deja declara in mod public ca nu-l sprijina pe Traian Basescu asa ca nu-i exclus sa avem un presedinte de la PSD daca electoratul PNL este disciplinat si asculta indicatiile venite de sus…

  3. Dacă tot sunt umăr la umăr, cred că se vor îmbrânci ca la fotbal.  Fault! şi când te gândeşti că le-aş da cartonaş roşu la amândoi:) Deja unul e în roşu, celălalt mai are ceva hepatită (galben) în combinaţie cu roşu:)

Comentariile sunt închise.