RoBlogFest 2010: ce-am avut si ce-am pierdut

Fuse, fuse si se duse… RoBlogFest binenteles… Ce-am avut inainte de RoBlogFest si ce-am pierdut o sa va spun in cele ce urmeaza:

M-am inscris la RoBlogFest 2010 convins fiind ca nu am cel mai popular blog din blogosfera romaneasca insa omul cat traieste invata si bloggerul experimenteaza si uneori incearca sa masoare marea cu degetul… eu mi-am jucat cartea, asul din maneca, si am castigat… nu RoBlogFest-ul, pentru ca nu ar fi fost onest sa fur prin mita titlul de cel mai popular blog care i se cuvine de drept altui blog, ci am castigat multa experienta pe care nu as fi capatat-o astfel si mi s-au confimat niste lucruri aflate doar in stadiul de ipoteze inainte de a ma inscrie la aceasta competitie.

In primul rand am ajuns la concluzia ca blogosfera romaneasca exista dar lipseste cu desavarsire pentru ca desi la capitolul aritmetica suntem buni si ne laudam cu cateva zeci de mii de bloguri acestora le lipseste consistenta, publicul si nu in ultimul rand motivatia de a fi un lucru cu adevarat util.

Anul acesta la RoBlogFest au fost nominalizate aproape 1.424 de bloguri si numarul celor care au votat a fost in ambele etape in jur de 6.000 – 7000. Daca e sa facem o medie chiar daca voturile nu au fost distribuite uniform aceasta inseamna 4-5 voturi/blog ceea ce este extrem de putin. Concluzia acestui fapt cred ca se intelege de la sine asa ca nu insist.

Apoi mi s-a confirmat pentru a nu stiu cata oara ca scopul scuza mijloacele (iar eu nu fac exceptie), doar ca popularitate nu inseamna sa minti poporul cu schimbul reciproc de voturi. E destul de greu sa vinzi castraveti gradinarului: trebuie sa fii destul de naiv (ca sa nu spun prost) ca sa vii sa-mi propui mie si altor cateva sute de bloggeri sa te votam la RoBlogFest pentru ca ne vei vota si tu la randul tau. Astfel de propuneri sunt lipsite de logica si de elementarul bun simt: daca eu te-am votat pe tine, iar tu ma votezi pe mine cum mai votezi si pe altcineva ?! Nu poti vota decat un singur blogger dar daca ceilalti cad in plasa, ciubucul tau…

Mi s-a mai confirmat faptul ca multi oameni, bloggeri sau nu, n-au convingeri proprii sau poate ca singura convingere este materialismul. Cati dintre cei care m-au votat ar fi facut-o daca in joc n-ar fi fost un premiu ? Sunt ferm convins ca nu mai mult 10 persoane, acestea fiind cele care ma citesc cu regularitate si din cand in cand mai lasa cate un comentariu.

In cazul meu situatia e acceptabila dar mi se pare destul de jenant in cazul altora ca din cateva mii de vizitatori zilnici pe care-i ai pe blog sa te voteze doar cateva sute (maxim 10%) si este justificata intrebarea legata de ceilalti 90% vizitatori: sunt rezultatul accesarilor accidentale din Google sau sunt genul de persoane care te apreciaza doar formal, la nivel declarativ ?!

In fine ar fi multe de spus legat de fenomenul RoBlogFest, de comportamentul bloggerilor si a sustinatorilor acestora in aceasta ecuatie dar poate voi face acest lucru cu alta ocazie.

Cat priveste petrecerea RoBlogFest eu voi fi micul absent pentru ca nici macar titulatura de cel mai popular blog n-ar fi suficienta pentru a ma determina sa-mi las sotia sa schimbe scutecele celui mic in timp ce eu socializez cu bloggerii care catadicsesc sa fie prezenti la eveniment.

Sic transit gloria mundi !

7 comentarii la „RoBlogFest 2010: ce-am avut si ce-am pierdut”

    • Hai sa fim seriosi ca oricine dorea putea sa ajunga in finale… rezultatele nu s-au afisat dar luandu-ma dupa exit-poll n-am mai mult de 100 de voturi (poate nici macar 50)

  1. Pana la urma rostul acestor clasamente si concursuri este cel de a populariza ceea ce este deja popular, caz in care este doar folosit numarul celor mici pentru a creste valoarea de piata a celor mari, in speta a celor de la RoBlogFest. 🙂

  2. Nu mi se pare corect modul tau de abordare. Adica, faci un concurs ca sa-i determini pe oameni sa te voteze, iar acum le zici de la obraz ca sunt materialisti si de-asta te-au votat.
    Eu macar ti-am zis inca de cand te-am votat ca n-am facut print screen la vot pentru ca nu ma interesau premiile, dar ceilalti s-ar putea sa se simta jigniti.

    • Din pacate, sau din fericire, spun lucrurilor pe nume indiferent de circumstante… si-apoi hai sa nu ne ascundem dupa degete: putini mai sunt acei care te ajuta dezinteresat… apoi n-am spus nimic de la obraz ci am tras niste concluzii pe care materialistii in nici un caz nu vor apuca sa le citeasca pentru ca singurul contact cu blogul meu s-a rezumat doar la articolele legate de RoBlogFest si tentativa de a-i mitui cu premii pentru a fi votat…

  3. Nu fi trist! Modul de vot e destul de aiuristic. In primul rand trebuie sa te inscrii in sistem (ca ai, ca nu ai blog) ca sa poti vota (nu era mai usor pe baza de IP si cu limitare de un vot la 48 de ore?). Asta inseamna inca un cont in ceva retea de socializare. Si cum deja marea majoritate a lumii e satula de conturi care sa aduca spamuri, multi spun PAS. Eu unul asa am facut si ca mine mai sunt o multime.

Comentariile sunt închise.