Romanii nu se prea inghesuie la fapte bune

… sau daca o fac sunt modesti… nu stie stanga ce face dreapta…

De ce spun acest lucru ?! Pai e destul de simplu sa ma justific: timp de 2 luni Heidi a derulat o campanie intitulata „Cardurile Bucuriei”, campanie prin care fiecare din noi era invitat sa posteze o fapta buna pe care am facut-o vreodata in viata noastra. La fiecare 250 de fapte bune adunate pe site-ul campaniei un copil talentat va fi trimis intr-o tabara de vara.

Si ca sa nu se spuna ca este o minciuna zicala „dupa fapta si rasplata” Heidi indulcea saptamanal cu 20 de tablete de ciocolata pe un roman care nu se da in laturi de la a face fapte bune. Ba mai mult marele premiu consta in 50 de kilograme de ciocolata care pe mine personal ma face sa salivez copios numai gandindu-ma ca mai cumpar inca pe atat de multa ciocolata si-mi torn statuie ca sa fiu cel mai dulce blogger in viata !

Ei bine rezultatele de pe site-ul campaniei „Cardurile Bucuriei” nu sunt deloc placute: din 10 locuri pentru tabara puse la bataie numai 2 vor fi ocupate caci romanii nu se prea inghesuie la fapte bune, ori sunt suficient de modesti ca sa nu se laude cu faptele lor bune.

Tind sa cred insa ca nu modestia romanului este de vina pentru aceste rezultate mai ales ca pentru o cauza nobila (trimiterea a 10 copii in tabara) se putea posta sub protectia anonimatului, se putea inventa o poveste daca chiar nimic din ceea ce facem nu seamana a fapta buna. Si daca n-avem probleme cu silueta, 20 de tablete de ciocolata Heidi oferite saptamanal ca sa nu mai vorbesc de marele premiu, era un stimul suficient sa incepem sa facem fapte bune.

Daca va numarati prin cei care fac fapte bune si nu au auzit inca de aceasta campanie mai aveti la dispozitie 3 zile pentru a nu avea constiinta incarcata… mai multe detalii pe site-ul de concursuri.