Romanii, sarbatorile si cheful de munca

Ion Creanga in ale sale Amintiri din copilarie avea dreptate zicand „Sa dea Dumnezeu tot anul sa fie sarbatori si numai o zi de lucru, si atunci sa fie praznic si nunta„…

Caci nu stiu cati din voi ati observat ca romanului in preajma sarbatorilor ii piere subit cheful de munca: practic cu o saptamana inainte de acele zile libere se incepe frecatul mentei in asteptarea zilelor libere, iar mai apoi dureaza cel putin o saptamana ca sa revina cheful de munca.

De Craciun sau de Pasti nu prea mai poti conta pe roman ca-si va face treaba: daca nu intarzie jumatate de ora dimineata la serviciu sau nu pleaca mai devreme de la munca cu jumatate de ora nu se simte el bine. Iar in restul timpului nu face altceva decat prezenta ca de munca propriu zisa nici nu poate fi vorba.

Apoi uitati-va cu atentie ce se intampla in jurul vostru saptamana de saptamana: vineri e zi scurta, adica se munceste mai putin sau chiar deloc ca vine week-endul, iar luni in loc sa fie omul cu bateriile incarcate trebuie sa recupereze ceea ce ar fi trebuit sa faca in week-end, sa se odihneasca… si uite asa romanii muncesc doar 3 zile pe saptamana si se plang ca nu traiesc bine… Voua nu vi se pare putin aiurea ?!

Nu e cazul meu pentru  ca eu muncesc si sambata si abia ma las convins sa-mi iau concediul, dar totusi nu pot sa ma intreb ce e in capul roamanului de are atitudinea aceasta de capitalist cu radacini in comunism ?!

2 comentarii la „Romanii, sarbatorile si cheful de munca”

  1. Da, ai dreptate nu zic nu… totusi eu ii zic „atmosfera de Craciun”. Acum serios vorbind, daca toata lumea ar munci serios in timpul anului si ar lasa-o mai moale de sarbatori nu as zice nimic, dar sunt multi care freaca menta tot timpul, diferenta fiind ca de sarbatori isi iau si liber sau o fac pe fata.

Comentariile sunt închise.