Sfaturi imaginare – gargara un blogosfera

De cand a aparut moda blogurilor pe la noi si de cand m-am apucat sa citesc printre randuri, mai mult sau mai putin, blogurile romanesti am citit articole de tot felul: de prima mana sau dimpotriva din acele de toata jena.

Cand spun articole de toata jena ma refer la acele articole scrise doar ca sa te afli in treaba fiind daca nu paralel cu subiectul cel putin novice in domeniu. Articole in care bloggerii ajung sa dea sfaturi imaginare despre cum sa treci strada, cum sa-ti bati nevasta sau cum sa linsezi cainele vecinului care latra noaptea sub fereastra lor.

Ciudat, sau poate nu, aceste articole care mustesc de imaginatia autorului sunt savurate de aplaudaci cu toate ca distorsioneaza complet realitatea. Iar daca ar fi sa te apuci de pus in practica acele sfaturi binevoitoare in mod aproape sigur ai obtine exact opusul a ceea ce te astepti.

Astazi, frunzarind blogosfera romaneasca, am descoperit un astfel de articol cu sfaturi imaginare scris despre un blogger care este convins ca le stie pe toate. Subiectul era despre armele cu aer comprimat si cum te poti rani daca esti dobitoc. Teoretic, pentru un neavizat, lucrurile par in regula ba chiar esti tentat sa multumesti pentru acele sfaturi. Dar cand timp de 12 luni de zile aproape ca ai dormit cu arma sub cap si ai mancat R.A.M. (regimul armelor si munitiei) pe paine, dimineata, la pranz si seara deja incepi sa privesti lucrurile cu un ochi mai critic.

Astfel nu accepti sa-ti calce pragul pentru o partida de airsoft sau paintball cei care inca nu au implinit varsta majoratului. Apoi te asiguri ca cei care doresc sa se relaxeze astfel prezinta un aviz psihologic ca sunt apti sa utilizeze arme neletale. Si inainte de a inchiria o arma si munitia aferenta unei partide de airsoft sau paintball te asiguri ca cei care doresc acest lucru incep cu o demonstratie pe uscat, adica fara nici un fel de munitie (ii prezinti arma, il inveti sa o demonteze, sa o curete si sa o monteze, s.a.m.d.)

In alta ordine de idei instructajul se face individual nu in grup, doar ca mergand pe principiul time is money uitam de faptul ca unii proceseaza mai greu informatiile furnizate. Si nu trebuie uitat faptul ca orice arma vine cu un sistem de siguranta care nu se declanseaza accidental, apoi arma nu se ia niciodata incarcata (cu incarcatorul bagat) si nici cu munitie pe teava. Respectand acest ultim principiu elementar riscul de accidente este eliminat complet in timpul instructajului. Dar daca cineva prefera sa-si bage teava in fund, in timpul jocului de paintaball sau airsoft, e chiar problema sa ca face aceasta.

Iar in ultimul rand s-au inventat asigurarile care preiau riscul: amatorul de paintball sau airsoft isi cumpara o asigurare impotriva accidentelor valabile doar pentru o partida. Iar organizatorul sau firma care inchiriaza echipamente de paintball sau airsoft isi face o asigurare totala impotriva accidentelor.

Doar ca la noi romanii preferam sa facem profit maxim cu investitie minima, iar daca se intampla peste noapte sa pierdem totul din cauza unui accident ne plangem ca unii oameni sunt idioti…

4 comentarii la „Sfaturi imaginare – gargara un blogosfera”

  1. Nu m-am dus niciodata la airsoft sau paintball. Nu pentru faptul ca am oroare de arme, dar odata in trecut, am facut o prostie oribila si am amenintat pe cineva cu pistolul unui prieten. Am tras atunci o sperietura sora cu moartea si am zis ca nu-mi mai trebuie. 🙂

    • Daca doar l-ai amenintat nu-i bai, daca ai si tras atunci se schimba datele problemei… inceputul e mai greu ca dupa aceea incepe sa-ti placa (eu abia asteptam sa merg in poligon la sedintele de tragere)

  2. Adevarul e ca fix un articol despre utilizarea armelor cu aer comprimat lipsea din blogosfera, in rest sunt cam de toate. 🙂 Terenuri de paintball au aparut o gramada recent, chiar ma intreb unde se va ajunge.

Comentariile sunt închise.