Si totusi nu suntem bingomani…

In articolul Super Bingo Metropolis va vorbeam despre faptul ca bingomania invadeaza Romania si imi exprimam parerea ca intre timp mentalitatile romanilor s-au mai schimbat vis-a-vis de aceste emisiuni-concurs bazate pe principiul jocurilor de noroc.

N-am prea fost crezut, caci lupul isi schimba blana dar naravul ba, dar iata ca s-a intamplat ceva zilele aceastea, fapt care nu poate decat sa ma bucure: emisiunea asemanatoare difuzata pe TVR 2 „Tombola Castigatorilor” a fost scoasa din grila de programe si nu e greu de presupus ca a esuat lamentabil chiar daca organizatorii se scuza afirmand ca au suspendat emisiunea-concurs pentru a pregati ceva mai tentant.

Poate e doar o simpla coincidenta in care s-a potrivit boala cu descantecul dar eu prefer sa cred ca perioada de glorie a emisiunilor gen Tele Euro Bingo a apus de mult. Sau poate concurenta de la OTV si Antena 1 le-a suflat in ceafa si au considerat ca nu pot face fata pe piata jocurilor de noroc televizate cu niste premii relativ mici cu cele oferite de concurenta.

In alta ordine de idei doresc sa mai aduc un argument in favoarea crezului meu, cum ca aceste emisiuni-concurs nu se vor bucura de succes prea multa vreme: fata de acum 10 ani pretentiile romanilor au crescut enorm si in nici un caz nu se vor preta la premii cu valoare similara celor de acum 10 ani, asa ca in situatia in care organizatorii nu vor oferi niste premii mai mult decat consistente se vor trezi ca in 6-12 luni trebuie sa traga cortina din lipsa de participanti. Iar in situatia in care maresc miza pana la un nivel in care sa tenteze telespectatorii imi este teama ca nu vor iesi pe profit si in pierdere.

Mi-am permis sa fac observatia de mai sus pe baza monitorizarii preferintelor participantilor la concursuri online: acum 5 ani lumea se batea carti si filme pe dvd oferite ca premii la concursurile online, astazi doar o mana de nostalgici mai sunt interesati de asa ceva restul concurentilor fiind interesati de premii mult mai valoroase precum excursii, masini, plasme, bani, etc.

Comentariile sunt închise.