Stiri de 2 bani – de ce nu-mi place sa citesc ziarele

In fiecare zi stiri de tot rasul fac ocolul presei romanesti si se raspandesc mai ceva ca gripa (gripa normala, nu cea aviara sau porcina). Si zau daca inteleg politica editoriala al ziarelor care publica stiri fara nici o noima doar de dragul de a umple spatiul editorial.

Ieri de exemplu peste tot in presa romaneasca stirea ca nu stiu ce elev din Texax a castigat o excursie in Galapagos si 25.000 de euro/dolari datorita Romaniei a fost subiect de prima pagina. Ca Romania in realitate n-a avut nici cel mai mic merit nu conteaza, noi ca natie ce facem din tantar armasar ne-am asumat aspecte care n-au nici in clin, nici in maneca, cu tarisoara noastra numita Romania. Pur si simplu s-a potrivit boala cu descantecul, pustiul din Texax a stiut ca judetul Timis (“Judetul Timit isi ia numele de la un afluent al Dunarii si este situat in partea vestica a carei tari europene?”) se afla in Romania si aceasta i-a adus ca premiu excursia mentionata.

Vedeti voi undeva contributia Romaniei pe aici ? Eu nu… sau e mare filosofie ca un pustiulica american ne-a pomenit ? Ne creste PIB-ul, scapam de saracie, va curge pe Dunare numai lapte si miere ? Nicidecum… si atunci ? … de ce atata inversunare de a ne bate cu pumnul in piept pentru lucruri care n-au absolut nici o valoare pentru noi ca natie ?!

Pentru ca ne place sa ne dam importanta, daca nu ne baga nimeni in seama ne bagam singuri…

Vorba ceea: lauda-ma gura c-o sa-ti dau friptura…

2 comentarii la „Stiri de 2 bani – de ce nu-mi place sa citesc ziarele”

  1. Sunt curios care ar fi fost reactia presei daca tipa ar fi castigat excursia dand raspunsul corect: „Romania”, la intrebarea: „Ce tara din Europa s-a facut remarcata prin zecile de cazuri de coruptie evidenta, toate finalizate prin NUP (ne inceperea urmaririi penale), fiind condusa in proporie de 99,(9)% de incapabili si populata de unele specimene ce au speriat toata europa, facandu-si masteratul in excrocherie si prin Chicago sau chiar online sterpelind carduri de la americanii creduli care nu auzisera pana atunci de „inselaciune” ?”
    (PS: Unele specimene au speriat europa, dar sunt si romani demni de respect – stiu ca generalizarea e mama prostiei asa ca nu o luati ca pe generalizare)

    • Buna observatie !!! Probabil ar fi bagat capul ca strutul in nisip asteptand directivele actionarilor implicati in politica…

Comentariile sunt închise.