Tara arde si baba se piaptana

Se dau zeci, sute sau poate mii de tunuri in Romania si fie ca e prea incalcita treaba, fie ca aceasta se vrea de fapt, nimeni nu este pedepsit pentru aceasta si ne trezim cu imbogatiti peste noapte din banul public.

In schimb cand vine vorba de lucruri marunte, uneori fiind vorba de greseli din partea aparatului birocratic, ne auto-sesizam automat din oficiu si trimitem somatii cetateanului onest care are nu are alta vina decat aceea ca s-a nascut in Romania.

Ceea ce o sa va povestesc in continuare nu e nicidecum o poveste SF ci una cat se poate de reala si care prin natura ei sfideaza orice reguli elementare de bun simt, fara nici un fel de respect fata de cetatenii Romaniei.

O prietena de familie, mama a doi copii, primeste o instiintare/somatie prin care este informata ca incepand de luna viitoare plata alocatiei copilului mai mic va fi suspendata. Cum nu-si vede capul de treburi fiind in concediu de crestere a copilului care abia daca a implinit 1 an, iar barbatul ei fiind militar de cariera e plecat pentru 6 luni in Afganistan in misiune, a ignorat cu desavarsire acea instiintare. Aceasta pana cand a constatat ca intr-adevar alocatie fetei mai mici (are 2 fetite de 1 an, respectiv de 3 ani) nu a mai venit. I-a picat fisa, si-a facut timp si a mers la primarie (parca asa tin minte ca a spus, oricum daca gresesc ideea ramane aceeasi) sa vada ce s-a intamplat ? Din ce motive plata alocatiei unui copil a fost suspendata ?

A aflat cu stupoare ca este acuzata de frauda si ceva fals in acte pentru ca figureaza cu doua dosare de alocatie pentru copii. Sistemul informatic a depistat ca exista un dosar pentru alocatie in judetul Prahova, iar altul avand acelasi CNP (cod numeric personal) in judetul Brasov. Iar angajatii birocrati, fara sa faca nici un fel de verificari, au tras concluzia ca femeia si-a facut pentru acelasi copil doua dosare de alocatie in judete diferite pentru a trage statul in teapa.

In realitate, cand s-a nascut primul copil avea domiciliul in judetul Prahova, iar m-ai apoi s-au mutat in Brasov si automat ca pentru al doilea copil a facut dosarul de alocatie pe Brasov. Insa le-a explicat celor din Brasov toate aceste lucruri degeaba caci au trimis-o sa-si rezolve problemele la Ploiesti, caci atunci cand vine vorba sa ajuti pe cineva noi il punem pe drumuri de parca nu ar exista telefon, fax sau e-mail.

A trebuit sa-si ia ambele fetite si sa mearga cu ele sa vada idiotii angajati din primarie ca-i este imposibil sa mearga sa rezolve problema personal la Ploiesti. Apoi, dupa acest episod, cu un simplu telefon si un fax problema a fost lamurita si rezolvata.

Nu stiu daca a imbunat cu vreo atentie pe cineva ca sa rezolve problema dar cert este ca suntem de rasul curcilor…

7 comentarii la „Tara arde si baba se piaptana”

  1. Ca noi la nimeni atata birocratie.La mine au facut vecinii o cerere sa taie niste arbori de pe terenul meu.Nici nu eram in tara si au pus si numele si semnatura mea!Sa vezi pe urma munca de lamurire cu primaria pana am reusit sa anulez cererea.Pana nu am ajuns la primar nimeni nu ma asculta,mai ales ca eram singur imptriva altei natii!

  2. Pana nu intra vreun nemultumit cu o mitraliera sau un cocktail molotov intr-o institutie d’asta nu vad sa se schimbe prea multe.
    Turma nu stie decat de biciul ciobanului. Care cioban e plecat cu caini cu tot la furat.

  3. e criza domne si incearca sa economiseasca din  bani cum pot
    cateodata isi gasesc fraieri care musca
    nu cred ca fost incompetenta in acest caz

Comentariile sunt închise.