Valentine’s Day – ipocrizia comertului cu iluzii

Unii spun ca Valentine’s Day, sarbatorita pe 14 februarie, este Ziua Indragostitilor, altii sustin ca aceasta sarbatoare este una care nu ne reprezinta si ca Ziua Indragostitilor autentic romaneasca este Dragobetele sarbatorita pe 24 februarie.

Eu spun, e doar o idee strict personala, ca atat Valentine’s Day cat si Dragobetele sunt doar doua zile care nu pot inlocui in nici un fel celelalte 364 zile din an cand nimeni si nimic nu ne poate opri, si nici nu trebuie sa ne opreasca, pentru a ne arata iubirea fata de cei de langa noi.

Valentine’s Day stim cu totii ca e de sorginte straina noua si doar dupa 1989 a ajuns pe la noi, ca multe alte lucruri pe care le-am adoptat de atunci incoace cu toate ca nu au nici in clin, nici in maneca cu valorile care ne reprezinta cu adevarat.

Si nu mi-ar fi ciuda daca o astfel de zi ar fi intr-adevar patrunsa de spiritul dragostei, dar aproape totul e doar de fatada si totul e doar comert de iluzii. Singurii care simt cu adevarat aceasta zi sunt comerciantii, vanzatorii de iluzii…

Ce te opreste ca intr-o zi oarecare sa te opresti la florarie pentru a cumpara un buchet de flori persoanei iubite ?! Sau cine te retine ca dupa ce serviti masa pe care ea a gatit-o pentru amandoi, tu sa strangi masa si sa speli vasele ?! Sau atunci cand pleci la serviciu sa duci gunoiul din proprie initiativa fara ca ea sa te cicaleasca ?! Sau cine ne opreste sa facem acele gesturi care noua poate ni se par marunte, dar care au un impact surprinzator asupra relatiei noastre si sunt dovezi incontestabile ale iubirii fata de cei de langa noi ?!

Cea mai frumoasa declaratie de dragoste pe care o poti face persoanei iubite nu e un gest meschin facut in spiritul de turma in aceasta minunata zi de Valentine’s Day ci sunt toate acele zile pe care le-ati petrecut impreuna, cu bune si cu rele, dar cu toate acestea ati ramas la fel de indragostiti unul de cealalt ca in prima zi cand ati simtit fiorul dragostei…

7 comentarii la „Valentine’s Day – ipocrizia comertului cu iluzii”

  1. De acord cu tine! E marketing si atata tot, cine iubeste o face tot anul, nu are nevoie de o zi pentru asta; ca e prilej de sarbatorit e alta poveste dar chiar si asa e prea mare tam tam-ul.

    • Dar chiar si asa se vor gasi destui care sa zica ca-s misogin 🙂 pentru ca indraznesc sa terfelesc iubirea in aceasta minunata zi de Valentine’s Day

  2. Subscriu la cele de mai sus. Cele doua sarbatori sunt ” ocaziuni” de distractii pentru tineri si de a oferi atentii pentru unii. Se pare ca romanii sunt printre primii la numarul de zile libere si sarbatori . Dragostea adevarata nu este o data pe an si la data fixa…

  3. Punem pariu ca pe 24 februarie, de Dragobete, iar va incepe o campanie uriasa de marketing? Mai ales acum cand comerciantii sunt rupti de foame iar banii nu vor sa iasa nicicum din buzunarele cumparatorilor.

Comentariile sunt închise.