Voucher Google AdWords – mai mult rau decat bine

Desi au trecut 2-3 ani de cand Google a intrat pe piata publicitatii online din Romania se pare ca nu s-a ajuns inca la nivelul asteptat. Cel putin din punctul de vedere al publisherului lucrurile nu stau deloc pe roze…

Probabil nici Google nu este multumit de modul cum evolueaza lucrurile si de aceea periodic distribuie vouchere Adwords pentru ca cei interesati sa descopere avantajele acestui mod de promovare. In plus mai exista parteneriatele incheiate cu Orange si Banca Transilvania prin care clientii acestora pot descoperi beneficiile programului AdWords.

Intentia Google prin distribuirea acestor vouchere este una cat se poate de ortodoxa, dar sa nu uitam ca traim totusi in Romania, locul in care dorim sa investim cat mai putin si sa castigam cat mai mult. Probabil Google nu este deranjat ca din cei care se folosesc de vouchere doar un procent nesemnificativ continua sa investeasca in Adwords, insa cei care ruleaza pe site-urile lor reclame Adsense sunt afectati de aceste vouchere distribuite periodic.

Personal am putut observa cum in perioada distribuirii si folosirii acestor vouchere veniturile din Adsense scad de 2-3 ori pentru ca romanii amatori de chilipiruri seteaza valoarea unui click la minimum minimorum. Si aceasta nu e totul dar campaniile Adsense bazate pe aceste vouchere sunt setate asa de prost ca te trezesti cu reclame care n-au nici in clin si nici in maneca cu site-ul tau.

11 comentarii la „Voucher Google AdWords – mai mult rau decat bine”

  1. Si eu am primit acum cateva saptamani un astfel de voucher AdWords. Deocamdata nu l-am folosit. -nu stiu inca cum sa-l setez 🙂

    • Nu faceam referire doar la blog ci la toate site-urile mele… imagineaza-ti cum e sa ai un site cu 5.000 de vizitatori zilnic si sa-ti scada brusc veniturile din adsense… nu e tocmai placut 🙁

  2. Se intampla. Deseori chiar. Dar asta doar la cele targetate pe romana. Eu personal, din cate probabil ai observat mi-am deschis un alt cont de adsense. Ieri am scos aproape 15$, bineinteles de pe un blog in engleza.

  3. Asa e in Romania. Toti vor sa-si faca publicitate cat mai ieftin…gratis daca s-ar putea! La noi nu o sa mearga niciodata ca in straintate.

  4. Eu zic ca odata cu acordarea voucherelor creste numarul advertiserilor care platesc prost, dar aici nu e vina Google.  Ei doar fac o chestie desteapta crescandu-si popularitatea intr-un moment cand probabil platile catre Adwords au scazut.

Comentariile sunt închise.