Windows 7 la ceas aniversar

In urma cu un an va spuneam ca Windows 7 a sosit oficial si in Romania, se intampla in 22 octombrie 2009.

Iata ca a trecut deja un an si se cuvine sa-i uram cele cuvenite: La Multi Ani si sa fie cel putin la fel de longeviv si utilizat ca Windows XP. Spun aceasta dintr-o perspectiva personala pentru ca urasc schimbarea, mai ales cand vine vorba de sistemele de operare.

Cu ocazia implinirii unui anisor de Windows 7 Microsoft a publicat cateva date interesante:

  • intr-un an au fost vandute 240 de milioane de licente Windows 7 in toata lumea;
  • in ultimele 3 luni ritmul vanzarilor Windows 7 a fost de… 8 licente/secunda;
  • gradul de satisfactie al celor ce utilizeaza Windows 7 este de 94%;
  • rata de adoptie in randul utilizatorilor este de 17,1%;

Insa cu toate ca Windows 7 este cel mai bine si mai rapid vandut sistem de operare al Microsoft, acesta nu a reusit sa detroneze veteranul Windows XP care inca mai este instalat pe 60% din calculatoare utilizate in toata lumea.

PS: Ceea ce am ajuns sa apreciez personal la Windows 7, si aceasta foarte mult, este faptul ca nu trebuie sa-mi mai bat capul sa caut drivere pentru diverse periferice: pur si simplu foloseste drivere generice care se muleaza pe periferic sau daca nu exista asa ceva le cauta online si le instaleaza. Si pana acum n-a dat rateuri cu nici un dispozitiv periferic.

Un comentariu la „Windows 7 la ceas aniversar”

  1. Am trecut prin toate windowsurile , foarte satisfacut am fost de XP , Vista a fost un dezastru (putin spus) insa cu windows 7 s-au scos din c****t cei de la microsoft ! W7 il am instalat momentan , este foarte practic cu un design foarte placut!

Comentariile sunt închise.