Site-ul zilei: Gazduire Blog – hosting dedicat pentru bloggeri

Poate ca te-ai apucat de blogging din curiozitate, teribilism sau din dorinta de a face bani… insa la un moment dat vei descoperi ca fara a persevera si fara a fi tu insuti blogul nu-ti aduce nici o satisfactie, nici macar una spirituala ca de beneficii materiale nici nu poate fi vorba prea curand…

Totusi daca intre timp ai descoperit ca faci blogging din pasiune, ca scrii bine si ca esti apreciat de cei care te citesc si te comenteaza vei dori sa lucrezi la capitolul imagine. Iar unul din primii pasi dintr-un sir suficient de lung este acela de a renunta la gazduirea blogului pe un subdomeniu gratuit oferit de terti si de a avea propriul domeniu si pachet de hosting pe care sa-ti gazduiesti blogul. Decizia de a avea propriul domeniu si propriul pachet de gazduire poate sa responsabilizeze intr-o oarecare masura bloggerii pentru ca atat timp cat scoti bani din buzunar nu-ti vei permite orice si vei fi mai atent la subiectele tratate.

Gazduire Blog vine in intampinarea celor care-si doresc sa aiba propriul nume in blogosfera la preturi cat de cat acceptabile. Preturile pornesc de la 16.95 euro/an pentru cel mai ieftin pachet de hosting, ajungand pana la 25.95 euro/an pentru cel mai scump pachet de hosting.

Cele 4 pachete de hosting oferite suna deosebit de tentant ca raport intre pretul platit si spatiul de gazduire oferit, respectiv traficul lunar inclus. De exemplu, pachetul de 16.95 euro/an 2.500 MB spatiu, si 50.000  MB trafic lunar (nu-mi place exprimarea in MB pentru ca nu este destul de intuitiva, in GB am avea 2.44 GB pentru spatiu si 48.83 GB pentru trafic lunar) si desi e adresat novicilor din experienta personala se poate estima ca acest pachet va este suficient pana la momentul in care treceti constant pragul de 4.000 – 5.000 de vizitatori/zi.

Dar preturile nu sunt singurul atu al acestor pachete de hosting dedicate bloggerilor. Pana pe 31 decembrie 2009 se deruleaza cateva promotii interesante:

  • folosing cuponul blog2009g puteti beneficia de reducere 25% din valoarea pachetului de gazduire;
  • la gazduirea unui pachet pentru 12 luni mai primiti gratuit inca 6 luni de gazduire;
  • la 2 pachete de gazduire comandate primiti al 3-lea pachet de hosting gratuit;
  • puteti opta pentru domeniu .com, .net, .org. sau .info gratuit;

Din pacate cele 4 promotii de mai sus nu se cumuleaza putandu-se opta doar pentru o singura promotie.

In plus daca optezi pentru unul din cele 2 pachete de hosting superioare (cel de 22.95 euro/an, respectiv cel de 25.95 euro/an) beneficiati de instalare WordPress gratuita, instalare si update pluginuri de asemena gratuita (desi atat timp cat se poate face instalarea pluginurilor si update-uri direct din dashboard nu-i mai vad utilitatea), si de asemenea beneficiati de optimizare SEO (acum nu va asteptati la rezultate miraculoase, presupun ca e doar o tentativa de optimizare seo nu una propriu zisa).

Ce nu-mi place la Gazduire Blog e faptul ca n-am gasit nicaieri vreo referinta legata de locatia serverelor: daca nu sunt in Romania eu m-as gandi de doua ori inainte de a merge mana in mana cu un pachet de gazduire aflat pe un server din SUA cat timp publicul meu tinta nu depaseste granitele Romaniei. Apoi nu-mi place faptul ca poti parca doar un singur domeniu pe un cont de hosting, sincer mi se pare o risipa de spatiu si de trafic in conditiile in care nu poti parca mai multe domenii intr-un singur pachet de gazduire.

Faptul ca azi v-am vorbit despre acest site nu reprezinta o recomandare si nici o garantie, fiecare isi poate analiza nevoile si poate lua o decizie in cunostinta de cauza. Ideea Gazduire Blog este una laudabila, ramane de vazut in ce masura bloggerii care vor apela la aceste servicii se vor declara multumiti si va fi posibila sa iei o decizie pe baza recomandarii clientilor deja existenti.

PS: Daca sunteti pasionati de concursuri online, sau daca pur si simplu va simtiti talentati puteti participa la un concurs unde puteti castiga 5 domenii internet + pachete de gazduire corespunzatoare pentru un an de zile.