Site-ul zilei: Testare examen auto online

Va pregatiti sa dati examenul pentru obtinerea permisului de conducere ? Aveti emotii in ceea ce priveste examinarea in sala pe calculator a cunostintelor teoretice de legislatie rutiera ? Sau sunteti nedumeriti de ce pe un site de chestionare auto raspunsul corect e intr-un fel, iar pe alt site de chestionare auto la aceeasi intrebare raspunsul considerat corect este altul ?

Ei bine, e vremea sa treceti peste emotii si incertitudini si sa simulati testare examen auto online direct pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor – Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (DRPCIV), unde din luna august 2009 aveti posibilitatea de a va verifica cunostintele inainte de a pasi in sala de examinare teoretica a cunostintelor de legislatie rutiera.

Inainte de toate va trebui sa va inregistrati pe site, si ulterior sa va validati inregistrarea. Prin crearea unui cont veti avea acces la urmatoarele servicii online:

 • Stare emitere permis;
 • Stare emitere certificat;
 • Disponibilitate număr înmatriculare;
 • Testare examen online;
 • Rezervare examinare;
 • Calculator taxă specială de înmatriculare;
 • Informaţii de interes public (legea 544);

Pe noi ne intereseaza deocamdata doar partea de testare examen online, adica partea de chestionare auto. Pentru aceasta dupa ce ne-am inregistrat si confirmat inregistrarea trebuie sa intram in contul astfel creat iar din partea stanga alegem de la Servicii Online optiunea Testare Examen Online. Trebuie sa va spun din start ca aplicatia de simulare a examenului auto nu functioneaza decat in Internet Explorer, dar o data accesata este identica cu aplicatia folosita in sala de examinare cu o singura exceptie: in loc de touch-screen pentru selectarea variantei de raspuns corect veti folosi mouse-ul.

Instructiunile de folosire sunt foarte clare asa ca nu voi intra in detalii: dupa lansarea aplicatiei de simulare a examenului veti putea alege categoria de care sunteti interesati (majoritatea este interesata de categoria B), apoi veti 3 intrebari de acomodare cu aplicatia si in cele din urma va sunt afisate cele 26 de intrebari selectate in mod aleator din baza de date. Daca raspundeti la minim 22 de intrebari sunteti declarati admisi (atentie: rezultatele de aici nu sunt valabile in realitate, pentru a trece proba teoretica trebuie sa va prezentati efectiv la sala).

La fel ca aplicatia de pe calculatoarele din salile de examinare, si aplicatia de simulare online a examenului auto sufera de aceleasi carente: chestionarele nu sunt echilibrate precum erau cele clasice pe hartie si astfel risti sa-ti cada intrebari doar despre sanctiuni si penalitati, sau despre reguli de circulatie, sau despre indicatoare, sau despre acordarea primului ajutor, sau intrebari de mecanica si conducere ecologica a autoturismului. Oricum chiar si asa este un instrument util si mult mai credibil decat oricare dintre chestionarele auto online aflate pe diverse site-uri.

PS: La un an dupa ce am obtinut permisul de conducere am descoperit ca inca mai raspund corect la 26 din 26 intrebari in urma testarii aplicatiei de simulare a examenului auto oferita pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor – Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (DRPCIV).

16 comentarii la „Site-ul zilei: Testare examen auto online”

 1. cit de reale sint chestionare de site pt ca eu am dat examen si am pic in schimb pe aestea le fac doar 2 -3  intrebari gresesc?

  • Sunt aceleasi intrebari ca la sala doar ca distributia lor poate fi atat de aiurea incat la sala pici desi aici treci cu brio…

 2. degiaba spuneti ca este la fel ca la examenu auto , aici de ce nu sunt intrebari fara nici o varianta de raspuns, iar la examen sunt?

 3. santeti varza pentru ca nu mai exista intrebari cu nicio varianta iar voi ati bagat asa de pe data de 11 09 2009

  • Nemultumirile vin din doua directii: merge doar sub Internet Explorer si multi candidati merg pe sistemul lasa ca invat rezolvand chestionarele

 4. site-ul e super bun,am auzit ca sunt 99% intrebari de la examen,dar asta nu inseamna ca nu ma i trebuie sa inveti 😀 bafta all !!!

Comentariile sunt închise.