TVR Live

Astazi am descoperit un lucru destul de interesant pentru mine si probabil va fi considerat util si de catre altii: este vorba despre site-ul/serviciul TVR Live prin care televiziunea nationala incearca, si din cate imi dau seama dupa calitatea transmisiei si reuseste, sa transmita Live programele sale.

Deocamdata sunt transmise continua live canalele TVR International si TVR Info. Exceptie de la continuitate in cazul TVR International sunt emisiunile si meciurile de fotbal pentru care TVR nu are drepturi de difuzare pe internet.

Pentru iubitorii de fotbal TVR Live transmite pe internet Campionatul Mondial de Fotbal Fifa 2010. Si se pare ca a fost o miscare inspirata deoarece observ cu traficul zilnic a site-ului TVR practic s-a triplat o data cu inceperea campionatului mondial de fotbal din Africa.

Canalele traditionale TVR 1, TVR 2, TVR 3 si TVR Cultural inca nu sunt transmise live pe internet insa exista promisiuni in acest sens.

Cred ca initiativa TVR Live va avea succes mai ales ca, asa cum am spus-o chiar la inceputul articolului, calitatea semnalului video este buna si nu-s probleme legate de streaming.

PS: N-am inteles un lucru, de ce filmele romanesti transmise pe TVR International sunt subtitrate… tot in romana ?!