Huawei P10, Android în haine de iPhone

În urmă cu un an sau poate 2 ani, nu mai rețin exact când, făceam o glumă pe Facebook scriind că dacă vrei să epatezi în cercurile prin care te învârți să-ți cumperi un smartphone Huawei P9 (sau Huawei P8) și toată lumea, dar absolut toată lumea, va fi convinsă că ai iPhone.

Remarca mea de atunci era o ironie adresată celor care înjură Apple de dimineață până seara și probabil o fac chiar și noaptea prin somn, dar în ascuns visează să fie posesorii unui iPhone.

Huawei P10 – un Android în haine de iPhone

Revenind la prezent și la ultimul flagship Huawei, toată lumea pare să fie de acord cu faptul că Huawei P10 este de fapt un smartphone Android în haine de iPhone.

Designul… la prima vedere te duce cu gândul la iPhone iar partea de software deși e Android 7 Nougat, customizarea EMUI este foarte asemănătoare din punct de vedere vizual cu iOS de la Apple.

Așadar, dacă visezi la un iPhone dar nu-ți permiți să dai puțin peste 1.000 de euro pe un produs Apple, Huawei P10 poate fi un bun compromis pe care îl poți avea la jumătate de preț față de valoarea unui iPhone.

Iar dacă ești utilizator de iPhone dar din motive numai de tine știute vrei să schimbi tabăra trecerea va fi destul de lină și nu le vei da ocazia prietenilor să te ironizeze cu… săracule.

De unde poate fi cumpărat Huawei P10 și cât costă?

Huawei P10
Huawei P10

Dacă îți face cu ochiul Huawei P10 trebuie să știi că prețul la liber este de 2.599 lei la eMAG – cumpără Huawei P10 de la eMAG.

Dar îl poți avea la un preț mai bun dacă-l cumperi cu un abonament Orange sau îți prelungești un abonament Orange pe care-l deții deja (așa numita fidelizare).

Deocamdată în România sunt disponibile doar Huawei P10 Silver și Huawei P10 Black și stocurile sunt destul de volatile, o dovadă cât se poate de clară că Huawei P10 este un smartphone căutat în România.

Cel mai bun preț pentru Huawei P10 la Orange este de 149 de euro (aproximativ 800 de lei) la abonamentul Orange Me 43 dar eu personal nu aș plăti 195 de lei abonamentul lunar timp de 24 de luni. Pentru Orange Me 18 Huawei P10 costă 419 euro și la Orange Me 11 Huawei P10 costă 455 euro.

Cel mai bun preț pentru Huawei P10: fidelizare sau portare

Un preț mai bun pentru Huawei P10 se poate obține la fidelizare dacă sunteți deja clienți Orange sau la portare dacă deveniți clienți Orange venind cu un număr din altă rețea.

Oferta de fidelizare ține de o mulțime de factori, cei mai importanți fiind valoarea noului abonament, valoarea vechiului abonament și vechimea în rețea. Dacă ai un abonament cu valoare relativ mică vechimea în rețea nu te prea ajută dar poate însemna o reducere suplimentară de 50 euro – 150 euro (depinde cine se află la capătul celălalt al firului).

Avantajul vechimii în rețea se poate vedea însă din ultima ofertă Orange valabilă până pe 31 mai 2017 dacă-ți reînnoiești abonamentul: fiecare an petrecut alături de Orange înseamnă o lună de internet nelimitat (de exemplu pentru 10 ani de vechime în rețea primești 10 luni de internet nelimitat). Dacă te interesează vezi aici detaliile ofertei Orange!

La portare în Orange din altă rețea lucrurile sunt numai lapte și miere: 3 luni gratuite pentru abonament, ai reducere la smartphone de 3 ori valoarea abonamentului ales și dublarea traficului de internet pe toată perioada contractuală. În plus în această perioadă în Brașov, dar probabil că oferta e valabilă și în alte județe, ai o reducere suplimentară de 100 de euro la portare pentru achiziționarea unui smartphone.

Astfel pentru abonamentul Orange Pro 13 dacă ne portăm din altă rețea avem un preț de pornire pentru Huawei P10 de 439 de euro. Din care se scad 3 x 13 euro (de 3 ori contravaloarea abonamentului), cei 100 de euro reducere suplimentară și ajungem la frumosul preț de 300 de euro TVA inclus pentru Huawei P10.

În loc de concluzie și alte explicații

Am pus acest articol în categoria advertorial pentru că seamănă cu unul dar nu am fost plătit de nici unul dintre brandurile menționate aici.

Pentru transparență menționez că link-urile din acest articol sunt de tip afiliat, adică dacă cineva dă click pe link-ul afiliat eMAG și cumpără în următoarele 3 zile un smartphone Huawei P10 câștig și eu un comision de 1% din valoarea telefonului. Dacă însă dai click pe link-urile afiliate Orange și cumperi online în următoarele 30 de zile un smartphone Huawei P10 fără intervenția operatorului din call-center eu primesc un comision de 3% din prețul plătit de tine. Prețul plătit de tine este același indiferent că ai dat click sau nu pe un link afiliat înainte de a cumpăra.

În altă ordine de idei Orange derulează o competiție dedicată afiliaților 2Performants: afiliatul care reușește să vândă până pe 31 mai 2017 cele mai multe smartphone-uri Huawei P10 va primi cadou pe 1 iulie a.c. un smartphone Huawei P10.

Problema e că Orange dorește ca vânzările să se realizeze prin intermediul articolelor de tip review de produs dar… nu pune la dispoziție produsul pentru a te familiariza cu acesta și a putea vorbi în deplină cunoștință de cauză. Eu personal le-am atras atenția asupra acestui aspect neplăcut care conduce la situații de tipul… vindem pielea ursului din pădure și ne trezim cu o duzină de articole (e puțin spus duzină dar sună bine) neavizate, simple compilații de informații din diverse surse sau traduceri ale articolelor apărute pe afară.

Nu-mi fac iluzii deșarte că aș putea vinde măcar un singur Huawei P10 prin intermediul acestui articol, dar dacă cei care ajung să citească ceea ce am scris găsesc informația utilă ceea ce câștig este de neprețuit.

Dacă vă tentează Huawei P10 vă las din nou aici cele 2 link-uri către pagina produselor dispobile la Orange: Huawei P10 Silver și Huawei P10 Black

Sursă imagini: Consumator Huawei