TVR Live

Astazi am descoperit un lucru destul de interesant pentru mine si probabil va fi considerat util si de catre altii: este vorba despre site-ul/serviciul TVR Live prin care televiziunea nationala incearca, si din cate imi dau seama dupa calitatea transmisiei si reuseste, sa transmita Live programele sale.

Deocamdata sunt transmise continua live canalele TVR International si TVR Info. Exceptie de la continuitate in cazul TVR International sunt emisiunile si meciurile de fotbal pentru care TVR nu are drepturi de difuzare pe internet.

Pentru iubitorii de fotbal TVR Live transmite pe internet Campionatul Mondial de Fotbal Fifa 2010. Si se pare ca a fost o miscare inspirata deoarece observ cu traficul zilnic a site-ului TVR practic s-a triplat o data cu inceperea campionatului mondial de fotbal din Africa.

Citește mai mult

Site-ul zilei: Free WordPress Themes

Ce faci dupa ce ai instalat WordPress pe propriul domeniu, ramai cu tema default ?! Poate, ca doar se spune content is king dar… prima impresie conteaza asa ca e bine sa incepi sa-ti personalizezi blogul dupa chipul si asemanarea ta… adica sa cauti o tema WordPress care sa fie placuta ochiului si care te reprezinta cel mai bine.  Iar daca reusesti sa gasesti ceva care sa combine simplitatea cu functionalitatea ai dat lovitura…

Poti incepe prin a vizita sectiunea de teme oferita de WordPress, (Free Themes Directory) , poti incepe sa cauti pe Google dupa wordpress themes (nu e nevoie sa cauti dupa free wordpress themes caci majoritatea temelor wordpress sunt gratuite) sau poti alege tema potrivita pentru blogul tau vizitand un site dedicat prezentarii temelor wordpress.

Citește mai mult

Site-ul zilei: Testare examen auto online

Va pregatiti sa dati examenul pentru obtinerea permisului de conducere ? Aveti emotii in ceea ce priveste examinarea in sala pe calculator a cunostintelor teoretice de legislatie rutiera ? Sau sunteti nedumeriti de ce pe un site de chestionare auto raspunsul corect e intr-un fel, iar pe alt site de chestionare auto la aceeasi intrebare raspunsul considerat corect este altul ?

Ei bine, e vremea sa treceti peste emotii si incertitudini si sa simulati testare examen auto online direct pe site-ul Ministerului Administratiei si Internelor – Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (DRPCIV), unde din luna august 2009 aveti posibilitatea de a va verifica cunostintele inainte de a pasi in sala de examinare teoretica a cunostintelor de legislatie rutiera.

Citește mai mult

Site-urile zilei: Mozy & Dropbox – solutii gratuite de backup online

Ce faci cand vrei sa faci o copie de siguranta si pur si simplu nu ai pe ce ? Apelezi la o solutie online de backup, una gratuita evident caci sunt destule…

Una dintre acestea, pe care am descoperit-o recent este oferita prin intermediul site-ului Mozy care ofera gratuit 2 GB spatiu pentru backup, sau spatiu nemilitat pentru 4.95 USD/luna.

Citește mai mult

Site-ul zilei: Gazduire Blog – hosting dedicat pentru bloggeri

Poate ca te-ai apucat de blogging din curiozitate, teribilism sau din dorinta de a face bani… insa la un moment dat vei descoperi ca fara a persevera si fara a fi tu insuti blogul nu-ti aduce nici o satisfactie, nici macar una spirituala ca de beneficii materiale nici nu poate fi vorba prea curand…

Totusi daca intre timp ai descoperit ca faci blogging din pasiune, ca scrii bine si ca esti apreciat de cei care te citesc si te comenteaza vei dori sa lucrezi la capitolul imagine. Iar unul din primii pasi dintr-un sir suficient de lung este acela de a renunta la gazduirea blogului pe un subdomeniu gratuit oferit de terti si de a avea propriul domeniu si pachet de hosting pe care sa-ti gazduiesti blogul. Decizia de a avea propriul domeniu si propriul pachet de gazduire poate sa responsabilizeze intr-o oarecare masura bloggerii pentru ca atat timp cat scoti bani din buzunar nu-ti vei permite orice si vei fi mai atent la subiectele tratate.

Citește mai mult

Site-ul zilei: Dirpedia – lista directoare web romanesti

Daca tot vorbeam despre Promovare blog prin inscrierea in directoare web romanesti cred ca e cazul sa ma tin de promisiune si sa va ofer o lista de referinta cu cele mai importante directoare web romanesti.

Nu o sa va insirui aici o lista exhaustiva cu directoarele web romanesti dar o sa va recomand un site care incearca, dupa anumite criterii, sa faca o selectie a celor mai importante directoare romanesti. Este vorba de site-ul Dirpedia, site ce listeaza aproape 500 de directoare web romanesti.

Citește mai mult

Site-ul zilei: WordPress Plugin Compatibility Checker

Bloggerii cu vechime vor fi observat deja ca platforma de blogging WordPress cunoaste macar 2-3 versiuni noi o data pe an. Platforma WordPress este apreciata pentru flexibilitatea in ceea ce priveste adaugarea de noi functionalitati folosind pluginuri. Insa cu trecerea de la o versiune mai veche la una mai noua de WordPress este posibil ca … Citește mai mult

Site-ul zilei: 2Parale – marketing bazat de performanta

Cred ca o mare parte din cei care si-au facut blog au facut-o dintr-un singur motiv: au auzit umbland vorba prin trag ca din blog se pot face bani… cat de multi depinde de fiecare… insa cam toti cei care au plecat de la premiza aceasta au fost dezamagiti destul de curand pentru ca banii nu vin atat de repede sau atat de usor pe cat si-au imaginat.

Totusi speranta moare ultima si cine persevereaza nu are decat de castigat, cu o singura conditie: sa nu persevereze pe calea gresita si sa invete din propriile greseli….

Citește mai mult

Site-ul zilei: Norc – street level imaging

Ti-ar place sa face turul virtual al principalelor orase din Romania sau al unor capitale europene din Europa Centrala si de Est ? Si asta toate acestea doar cu un singur click ? Atunci viziteaza site-ul Norc – un site care-ti permite sa ratacesti pe strazile oraselor Bucureşti, Ploieşti şi Valea Prahovei, Constanţa şi litoral, … Citește mai mult

Site-ul zilei: Economiseste pentru tine! Economiseste pentru maine!

Usor de zis, greu de… va asteptati sa spun „greu de pus in practica” ? Nu, ci e greu de acceptat… caci la nivel teoretic imbratisam fara nici un fel de repulsie orice curent ecologic dar cand sa trecem la practica nu acceptam nici in ruptul capului sa renuntam la confortul nostru cel de toate … Citește mai mult