140follow – plugin wordpress

In articolul Promovare blog: comenteaza articolele pe care le citeste pe alte bloguri spuneam printre altele ca a comenta articolele de pe alte bloguri e un mod elegant si destul de facil de a aduna back-link-uri cat timp comentariile pe blogul respectiv sunt cu do-follow.

Implicit WordPress vine cu atributul no-follow pentru link-urile postate in comentarii dar acest lucru poate fi schimbat cu ajutorul unor pluginuri wordpress. Aveti de ales intre a oferi link-uri directe (do-follow) oricarui comentator sau… puteti fi putin mai pretentiosi oferind link direct doar acelor comentatori care chiar incearca sa spuna ceva.

Pentru aceasta puteti folosi pluginul 140follow care o data instalat are grija sa puna do-follow doar in cazul acelor comentarii care au minim 140 de caractere.

Instalarea acestui plugin e putin mai dificil de realizat dar nu imposibila: dupa ce faceti upload in folderul /wp-content/plugins/, il dezarhivati si il activati mai trebuie sa modificati o linie din fisierul comments.php din cadrul temei folosite. Cautati in cadrul fisierului comments.php linia ce contine atributul „commentform” (poate fi name=”commentform” sau id=”commentform”) si adaugati inainte de > (sfarsitul liniei) :

displaylimit(„document.commentform.comment”,140)

N-am testat, dar cred ca limita de 140 de caractere poate fi schimbata direct din linia de mai sus. De asemenea e bine de stiut ca pluginul nu are efect asupra comentariilor postate pana la momentul instalarii sale, ci doar dupa instalarea sa si aceasta in conditiile in care a fost configurat corect.

Cred ca nu mai este necesar sa o fac dar totusi repetitia e mama invataturii, de aceea ma repet: acest plugin va ajuta intr-o mica masura sa controlati calitatea comentariilor si sa-i recompensati cu link do-follow pe acei comentatori care chiar au ceva de spus si nu comenteaza monosilabic de dragul unui back-link fiind total pe langa subiectul pe care il tratezi in acel articol.