Recensamantul blogurilor brasovene si un mic concurs

De vreo 6 luni visez sa adun intr-un singur loc, pe pagina Bloguri din Brasov, aproape tot ceea ce inseamna blogosfera brasoveana.

Lucru acesta se poate face in doua moduri: fie facand munca de cercetare dar aceasta presupune sa investesc timp de care nu dispun, fie se poate merge pe principiul bulgarelui de zapada, eu fac primul pas iar ceilalti bloggeri brasoveni care ma citesc dau vestea mai departe pe blogul lor cu mentiunea de a fi preluata si de alti bloggeri de la poalele Tampei.

Primul pas incepe a se contura cu acest articol prin intermediul carora invit si totodata adresez rugamintea fiecarui blogger brasovean de a transmite mai departe ideea unui recensamant al blogosferei brasovene. Toti bloggerii brasoveni care vor sa se regaseasca sub acelasi acoperis vor fi listati in pagina Bloguri din Brasov de pe acest blog. Stiu ca au mai existat initiative asemanatoare insa n-am cunostinta ca vreuna din ele sa fi avut vreo finalitate.

De ce un recensamant al blogurilor brasovene ? Poate unora li se pare un moft dar departe de a urmari un scop egoist o astfel de lista cu blogurile brasovene poate veni cu unele avantaje vizibile doar daca gandesti in perspectiva. In primul rand, mai de voie-mai de nevoie, ajungem sa ne cunoastem intr-un fel sau altul. In al doilea rand publicul brasovean poate sa ne descopere pe cei de care inca nu avea habar si nu cred ca cititorii brasoveni sunt de lepadat. In al treilea rand, cireasa de pe tort desi trebuie perseverat in acest sens, se poate dezvolta o comunitate care la un moment dat sigur va trezi interesul local al celor care doresc sa investeasca pentru a se promova prin intermediul blogurilor.

Relevante pentru acest demers sunt acele bloguri care au continut original in proportie de cel putin 75%, daca te consideri blogger brasovean dar nu postezi altceva decat materiale preluate de pe alte site-uri nu esti eligibil in aceasta privinta. De asemenea e de dorit sa te gasim in orasul de la poalele Tampei si peste 2-3 ani, daca momentan esti pe bancile facultatii nu poti sa te consideri un blogger brasovean decat daca ajungi sa prinzi la un moment dat radacini si sa te stabilesti aici.

Iar pentru a sarbatori asa cum se cuvine rezultatele recensamantului propun si un mic concurs la care fiecare isi poate aduce contributia. Astfel propun ca la inceputul lunii iunie sa ne intalnim toti cei care vor subscrie sa apara in pagina Bloguri din Brasov, intr-o locatie care se va stabili ulterior pentru ca nu se stie cati amatori de socializare face-to-face vor fi. Si cu aceasta ocazie fiecare blogger participant la intalnire, daca va fi de acord, va contribui cu o suma simbolica (eu cred ca 5 lei e suficient) pe care o va depune la inceputul intalnirii intr-o pusculita special pregatita in acest sens.

In timpul acelei intalniri se va discuta daca ceea ce se aduna in pusculita va fi donat pentru un scop caritabil sau daca unul din bloggerii participanti va pleca acasa cu suma adunata. In cazul in care se decide ultima varianta se va decide si modalitatea de desemnare a castigatorului.

PS: Daca cineva vrea sa-i apara blogul in pagina Bloguri din Brasov sa lase un comentariu pe acea pagina.

4 comentarii la „Recensamantul blogurilor brasovene si un mic concurs”

    • Nu stiu ce-o sa iasa dar probabil aceasta e denumirea cea mai potrivita 🙁 Teama imi este sa nu dau cu stangul in dreptul cu aceasta initiativa ca din cate m-a stiu n-am calitati de lider…

  1. Daca vrei sfatul meu, cred ca cea mai buna solutie e organizarea unui blogmeet simplu unde printre alte discutii prezinti si ideea paginii cu blogurile din Brasov, iar cine va fi interesat o sa te anunte. Oricum, blogmeet in BV nu prea a mai fost recent si cred ca ar fi binevenit.
    Chestia cu stransul banilor si cu concursul cred ca iti va da mai mult bataie de cap… e cam dificil sa faci o cheta cand e vorba de amici daramite cand e vorba de oameni pe care nu prea-i cunosti.

    • Cataline, blogmeet-ul si cheta e doar un aspect secundar, ceea ce este foarte important este ceea ce eu numesc recensamantul blogosferei brasovene. Si daca intr-o luna de zile nu reusesc sa identific macar jumatate din blogurile brasovene ideea unui blogmeet nici nu mai intra in discutie. In viata si in business am invatat pe propria piele ca principiul efortului minim da cele mai bune rezultate, totul e sa identifici acel efort care aduce roade maxime. Ori pentru mine un blogmeet in care sa expun o idee cu care oamenii nu sunt familiarizati e o risipa de energie inutila… si sincer in fata unui public ma emotionez si-mi pierd cu usurinta firul discursului.

      Oricum daca tu crezi in ideea aceasta ma poti ajuta si cu un articol pe aceasta tema, iar daca lumea va fi interesata ideea se va propaga. Daca nu functioneaza, asta este… ma impac cu ideea si gata…

Comentariile sunt închise.