Whydowork Adsense – plugin wordpress

Dupa ce ai vazut cu ce se mananca blogul, dupa ce a trecut ceva timp si n-ai renuntat la blogging, dupa ce ai ajuns sa ai un numar de cititori mai mare decat numarul membrilor familiei sau a clasei/grupei de la scoala/facultate, poti incepe a te gandesti la monetizarea blogului. Nu o sa te imbogatesti, nu asa usor, dar poti incepe prin a castiga suficient cat sa-ti platesti hostingul si sa-ti ramana bani si de-o pizza (sau mai multe).

In acest articol nu o sa citesti despre cum se fac banii din blog, dar e bine de stiut ca se fac cu multa munca, ci doar despre cum poti integra codul reclamelor afisate fara sa-ti bati capul cu editarea temei folosite. Pentru aceasta ai nevoie de pluginul wordpress Whydowork Adsense, care chiar daca are o denumire ciudata se pare ca este scris de un roman.

Dar haideti sa vedem concret ce stie si ce poate sa faca concret acest Whydowork Adsense: permite afisarea a maxim 3 reclame in cadrul unui articol, in cadrul unei pagini sau in cadrul primei pagini a blogului. Puteti defini maxim 10 coduri pentru reclame, apoi puteti seta individual ce reclame sa fie in cadrul primei pagini, pozitia reclamei in cadrul articolului si pozitia articolului in care este afisata reclama (puteti opta pentru intervalul 1 – 10).
La fel se procedeaza si pentru reclamele afisate in cadrul articolelor sau in cadrul paginilor blogului, mai putin ultima parte de mai sus.

Daca vrei ca intr-un anumit articol reclama sa nu fie afisata poti opta pentru excluderea acelui articol in doua moduri: la setarile pluginului in campul corespunzator treci ID-ul articolui pe care nu vrei sa fie afisata reclama sau daca nu ti-e la indemana acest lucru urmatorul cod adaugat intr-un articol va face ca reclama sa nu mai fie afisat in cadrul acestuia:

< !-no-adsense–>

Aceasta optiune isi dovedeste utilitatea atunci cand scrii un articol platit (advertorial): poate ca cel care plateste advertorialul nu e deranjat de reclama ta dar nu e onest sa afisezi reclame in cadrul unui articol platit.

O alta optiune a acestui plugin wordpress este aceea ca reclama afisata in cadrul unui articol mai vechi de un anumit numar de zile ce poate fi setat (default e de 7 zile) sa fie alta decat cea afisata in articolele recente. Nu vad utilitatea unei astfel de optiuni dar presupun ca i se poate gasi una de catre cineva cu imaginatie bogata (de exemplu in articolele din ultima luna afisezi reclame Adsense, iar in cele mai vechi de o luna alta reclama).

Toate acestea fiind spuse va doresc spor la monetizarea blogului.

16 comentarii la „Whydowork Adsense – plugin wordpress”

  1. Interesant plugin. Mai era unul, Easy Adsense sau ceva de genul dar ala iti punea link spre pagina pluginului imediat sub reclama, ca sa se promoveze si ei. Astia vad ca nu fac asa ceva 😕

  2. mai inati trebuie sa ii convingi pe astia de la gugal sa te accepte in programul lor. grea incercare si lipsita de izbanda 🙁

  3. Nu am nustiu ce pretentii. E vorba mai mult de curiozitate sa vad daca da ceva in plus, pt ca Adsense injection pare sa ofere cam tot ce e nevoie.

  4. Am si eu de gand sa incerc adsense.. dar inca sondez opinia publica asupra beneficiilor. Deci, cam cate click-uri la cate vizite pe zi ai? Poti sa-mi dai doar un procent daca nu vrei sa-mi dai cifre exacte, doar sa-mi fac o idee. Mersi.

    • Treaba cu adsense este destul de relativa, depinde in ce limba e scris site-ul care afiseaza reclama adsense, tipul continutului, modul de aranjare a reclamelor in pagina, s.a.m.d…. practic nu-ti poti da seama daca e rentabil sau nu decat daca incerci… ce pot sa spun e ca din adsense imi platesc linistit hostingul la blog 🙂

  5. Salut! Poti cumva sa confirmi daca merge cu WP 2.9.1?
    L-am instalat am configurata codul numarul unu, am setat unde sa apara dar nu apare nici o reclama pe pagina….Poti sa ma ajuti cu un sfat?Multumesc

  6. Eu am aici pe blog WordPress 2.9.1 si dupa cum vezi merge… reclama apare cam in 10-15 minute dupa ce adaugi cod pentru ca Google sa aiba timp sa parseze site-ul si sa afiseze reclame relevante…

Comentariile sunt închise.